Ανακοίνωση

Παρεμβάσεις χρειάζεται η πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων στα Χανιά

  http://www.haniotika-nea.gr

Σοβαρά προβλήματα με το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η πιο όμορφη πλατεία της πόλης μας στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου της άλλοτε Νομαρχίας και σήμερα Αντιπεριφέρειας  επειδή δεν έγιναν προβλέψεις για το μέλλον…

Πριν από 50 χρόνια η κυκλοφορία για παράδειγμα στην πόλη με Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ήταν μικρή και τα σταθμευμένα οχήματα ελάχιστα σε κάποιες οδούς. Εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Με τα δεδομένα, λοιπόν, της περιόδου εκείνης κτιζόταν οι πολυκατοικίες χωρίς πρόβλεψη για τις ανάγκες του μέλλοντος, όπως γράψαμε σε προχθεσινό μας σχόλιο με αφορμή τις αφαιρέσεις πινακίδων από παράνομα σταθμευμένα οχήματα.  Οι ελλείψεις, όμως, δημόσιων χώρων στάθμευσης από τη μια και οι κακές συνήθειες ορισμένων από την άλλη πού θέλουν ν’ απολαμβάνουν τον καφέ τους ή να εξυπηρετούνται σταθμεύοντας όπου τους βολεύει, ακόμα και εν παραλλήλω ή μπροστά από στέγαστρα στάσεων λεωφορείων είναι που… δυναμιτίζει την κατάσταση.

Στην πλατεία Ελευθερίας με τους 8 δρόμους που επικοινωνούν μαζί της χρειάζεται σεβασμός από κάποιους οδηγούς για να μην ταλαιπωρούνται οι άλλοι. Η φωτογραφία που τραβήξαμε με τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα μπροστά, δεξιά και αριστερά από τη στάση του λεωφορείου είναι χαρακτηριστική. Πολλά μπορούν να γίνουν με την τεχνολογία έτσι όπως έχει εξελιχθεί. Ακόμα και να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης παρά τα όποια προβλήματα ενδεχομένως να προκύψουν καθόσον η νέα πόλη είναι κτισμένη πάνω στην… παλιά.

Με αφορμή τη μεταφορά των δικαστικών φυλακών, οι  μελέτες που θα  γίνουν για τον συγκεκριμένο χώρο του υπό κατεδάφιση κτηρίου τους πρέπει να προβλέψουν την επέκταση της οδού Πυθαγόρα που αρχίζει από την πλατεία Ελευθερίας για να ενωθεί με την οδό Ηγουμένου Γαβριήλ καθώς επίσης να  υπάρξουν παράλληλες μελέτες για εξασφάλιση υπογείων και ανωγείων χώρων στάθμευσης. 

SONY DSC 

Ο πρώην βουλευτής και πρώην αντινομάρχης και περιφερειακός σύμβουλος σήμερα κ. Κώστας  Γύπαρης… κινδύνεψε για να διέλθει το οδόστρωμα! 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 Όψεις με την πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων 

Χανιώτικα νέα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 σελίδα 3

03-20140218.pdf

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com