Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Πανηγυρική συνεστίαση Ροταριανού Ομίλου Χανίων με ομιλία για τουριστική προβολή της Κρήτης

Αριστερά ο κ. Σταύρος Πατεράκης και δεξιά ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Χανίων κ. Εμμανουήλ Δελάκης

Πανηγυρική συνεστίαση πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης  στο  κέντρο  εκδηλώσεων “ΖΥΓΟΣ” στον Κάτω Δαράτσο ο Ροταριανός Όμιλος  Χανίων μετά του 1ου Ροταριανού Κοινοτικού Σώματος εις Αζωγυρέ Σελίνου με ομιλία για τον τουρισμό στην Κρήτη από τον Ροταριανό Σταύρο Πατεράκη επίτιμου προξένου Σλοβακίας στην Κρήτη καθώς επίσης και  υποδοχή για 4η φορά του Ροταριανού Ομίλου Ακτ της Γαλλίας με 14 άτομα.

Η εκδήλωση άρχισε με την καθιερωμένη προσευχή του Ομίλου και καλωσόρισμα Αρχών και μελών από τον πρόεδρο του Ομίλου Ροταριανών Χανίων Εμμανουήλ Δελάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: “Σήμερα το βήμα του Ομίλου μας λαμπρύνει και τιμά ξανά για μία ακόμα φορά ένας εκλεκτός Ροταριανός συνάδελφος, ο Σταύρος Πατεράκης ο οποίος έχει κάνει βίωμα του την τουριστική προβολή του τόπου μας, την πανέμορφη μεγαλόνησο Κρήτη μας και ιδιαίτερα του νομού Χανίων καταβάλλοντας συνεχώς και επανειλημμένως μεγάλες προσπάθειες διά τον σκοπό αυτόν με ότι καλό προοιωνίζεται δια τον τόπο μας εκ των ενεργειών του”. 

Συνεχίζοντας ο κ. Δελάκης επεσήμανε ακόμα όπως ο επίτιμος πρόξενος και ομιλητής μας απόψε Σταύρος Πατεράκης αγωνίζεται και το κατορθώνει με το να επισκέπτονται το νησί μας όχι μόνο επίσημα πρόσωπα της Σλοβακίας, αλλά και άλλων κρατών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως καθώς και επαγγελματίες και γενικώς αξιόλογους επιχειρηματικούς παράγοντες που προάγουν και αναβαθμίζουν τις σχέσεις μας προς ικανοποιητικό όφελος δια την οικονομίαν της Κρήτης μας…”.  

Από μεριάς του ο ομιλητής και επίτιμος πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη κ. Σταύρος Πατεράκης υπογράμμισε: “Με χαρά βρίσκομαι εδώ στο φιλόξενο βήμα του Ρόταρυ για να προσπαθήσω να προσθέσω ένα μικρό κομματάκι στο δύσκολο παζλ του τουρισμού, όντως τώρα το τελευταίο τρίμηνο από την ημέρα που ο αγαπητός πρόεδρος του Ρόταρυ μου ζήτησε να είμαι ομιλητής στα τελειώματα της πανδημίας και τον ευχαριστώ για αυτό. Δεν λογιάζεται λοιπόν, μέρος με πόλεμο να έχει τουρισμό όπως και δεν κάνεις τουρισμό εάν δεν έχεις την στοιχειώδη ευμάρεια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) προβλέπει ότι μέχρι το 2024 το παγκόσμιο τουριστικό κίνημα θα ανακάμψει 49% δηλαδή από το 1,5 δις το 2019 χρονιά ορόσημο, πέσαμε στο 381 εκατ. το 2020, ενώ διαφαίνεται μια μικρή ανάκαμψη με 1% δηλαδή 385 εκατ. το 2021. Το 2022 η ανάκαμψη θα είναι της τάξεως του 14% δηλαδή 440 εκατ. Το 2023 θα είναι της τάξεως του 36% δηλαδή στα 598 εκατ, και αμέσως μετά το 2021 θα… απογειωθεί στο 49% με 891 εκατ. Όπως βλέπουμε θα αργήσει πολύ να ανακάμψει πλήρως ο τουρισμός παγκοσμίως. Μετά την εμπειρία του Covid, αξίες όπως: η ασφάλεια, η υγεία, η συνολική ευεξία, η σωστή διατροφή, η προστασία του πλανήτη θα ενδυναμώνονται περισσότερο και θα προβάλλονται ως επιτακτικές ανάγκες. Για τα δεδομένα του Τουρισμού αυτό μεταφράζεται ως εξής: Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες θα αναζητούν νέους προορισμούς, μη μαζικούς, εναλλακτικούς, πιο κοντά στη φύση, που θα σέβονται την ισορροπία με το περιβάλλον..”. 

Αμέσως μετά ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στον Ελληνικό Τουρισμό και στην Κρήτη τονίζοντας ότι: “ Ο Τουρισμός στην Ελλάδα παρέχει περίπου το 20% του ΑΕΠ, ενώ η Κρήτη συνέβαλε με το ποσοστό του 20,4% ερχόμενη δεύτερη με πρώτη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 29,3% και τρίτη την Αττική με 14.7% (για τα προηγούμενα χρόνια). 

Η Κρήτη μας έχει αποκτήσει ένα ισχυρό Brandname στις διεθνείς αγορές και πιστεύω ότι σύντομα θα το αξιοποιήσουμε, πχ. η Tui Γερμανίας, μας έχει σαν δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό μετά την Μαγιόρκα και πριν την Αττάλεια ενώ  η Αμερικάνικη αγορά στο Τοπ 10, το Trip Advisor έχει την Κρήτη στην έβδομη θέση παγκοσμίως με πρώτο το Μπαλί στην Ινδονησία” για να επικεντρωθεί στη συνέχεια στα πλεονεκτήματα που παρέχει η Κρήτη και είναι: Η ασφάλεια προορισμού, η ιστορία, το φυσικό περιβάλλον, οι πολλές και καθαρές παραλίες, τα Βυζαντινά και αρχαιολογικά μέρη, η νυχτερινή ζωή και η Κρητική διατροφή”. 

“Τα Χανιά μας” τόνισε “όπως άλλωστε και όλη η Κρήτη έχουν πολλά θετικά στοιχεία για να βρίσκονται στο Τοπ 10 του Παγκόσμιου τουριστικού στερεώματος. Μερικά από αυτά είναι το ήπιο κλίμα, το παλιό λιμάνι, τα σοκάκια και τις μυρωδιές των λουλουδιών, η ασφάλεια που νιώθουν οι επισκέπτες όταν περπατούν”, για  να αναφερθεί στη συνέχεια και σε αρκετούς άλλους θαυμάσιους προτιμηταίους σε όλους, ξένους και Έλληνες προορισμούς παράλιους και ορεινούς του νομού μας. 

Το δεύτερο μέρος της πανηγυρικής εκδήλωσης με την πλούσια περιποίηση αφορούσε τους Ροταριανούς επισκέπτες από την Γαλλία όπου ανταλλάχθηκαν  φιλοφρονήσεις και αναμνηστικά δώρα. 

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο. 

Παραθέτουμε αρκετά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την όμορφη πανηγυρική εσπερίδα του Ροταριανού Ομίλου Χανίων. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Ο κ. Σταύρος Πατεράκης
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής αριστερά επιδίδουν με τον πρώην υπουργό κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη στον κ. Σταύρο Πατεράκη την επιβράβευση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Οι καλύτερες θάλασσες για διακοπές αρχίζουν τώρα… 

Ερωτόκριτος διαμερίσματα Αγία Μαρίνα Χανίων 

Erotokritos apartments Agia Marina Chania 

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html?fbclid=IwAR3k_R4oOVe_ky8P2Gq-wajcmEgiB-Y4kw7vwC3sxmdf_nV8nIxetfXzSTo&activeTab=photosGallery

https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html

……………………………………………………………………………………………………………

https://www.airbnb.gr/rooms/44318385?source_impression_id=p3_1633064088_4Xk%2BnSHB8uSYNrtU&guests=1&adults=1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com