Ανακοίνωση

Πανηγύρισε το μικρό εξωκλήσι της Αγίας Άννας

P1050168wtmk

Μια παλιά μικρή εκκλησία σε γειτονιά της πόλης μας, στην ενορία του Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αφιερωμένη στην Αγία Παρασκευή και την Αγία Άννα, λειτουργήθηκε πανηγυρικά με αρκετούς προσκυνητές τιμώντας την Σύλληψη της Αγίας. Το εξωκλήσι βρίσκεται  στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Σφακιανάκη, Ρενιέρη, Βαμβακά και Χατζηδάκη λίγο πριν από την πλατεία των Δικαστηρίων, και ανήκει στην οικογένεια του Παναγιώτη Μπιλαλάκη.

Για το ιστορικό της παλιάς βυζαντινής εκκλησίας ο κ. Παναγιώτης υπογράμμισε τα εξής: « Θα γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω, το 1924 που ο μακαρίτης ο πατέρας μου Παναγιώτης κι εκείνος  επέστρεψε στην Ελλάδα  μετά από 22 χρόνια μετανάστης στην Αμερική. Το οικόπεδο αυτό με το αρχικό σπίτι που είχε κτιστεί δύο χρόνια πριν, του το έδωσαν προίκα. Στον χώρο, λοιπόν, αυτόν υπήρχε ένα μισογκρεμισμένο κτίριο που οι Τούρκοι της εποχής εκείνης το χρησιμοποιούσαν ως στάβλο. Αυτό το κτήριο που ήταν κτισμένο με γερές πέτρες το καθάρισε καλά για να διαπιστώσει ότι επρόκειτο για δίκλιτο ναό. Όταν τελείωσε τις εργασίες αυτές είδε για τρεις συνεχόμενες ημέρες στο όνειρο του μια γερόντισσα να τον ευχαριστεί που την καθάρισε. Λίγες ημέρες αργότερα εκεί που έπινε τον καφέ του στην αυλή παρουσιάζεται μπροστά του μία καλόγρια από μοναστήρι του Ρεθύμνου και του λέει ότι θέλει να δει το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και Αγίας Παρασκευής. Αυτό ήταν που τον έκανε εκείνον και αργότερα μέχρι σήμερα εμένα με την οικογένεια μου να το φροντίζουμε και να το πανηγυρίζουμε κάθε χρόνο ενώ του έχουμε κάνει αρκετές συντηρήσεις.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

P1050174wtmk

P1050171wtmk P1050173wtmk P1050174wtmk P1050175wtmk P1050189wtmk

Ο κ. Παναγιώτης Μπιλαλάκης με την σύζυγό του κα Στέλλα μεριμνούν κάθε χρόνο για να λειτουργούνται πανηγυρικά η Αγία Άννα και η Αγία Παρασκευή.

Untitled-1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com