Δευτέρα , 20 Μάϊος 2024

Παλιά μηχανήματα οργώματος που αντέχουν ακόμα…

Υπάρχουν ακόμα αγρότες μεγάλης ηλικίας ή και απόγονοι αυτών που δεν θέλουν να αποχωριστούν τα παλιά εργαλεία γης και ας έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες. 

Στο συνεργείο επισκευής του άξιου τεχνίτη εργαλείων και μηχανημάτων γεωργίας Γιάννη Πατεράκη στην Κίσαμο αντικρίσαμε παλιά μοντέλα γεωργικών σκαπτικών μηχανημάτων τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν και για τις ζημιές που είναι φυσικό να παθαίνουν  από την χρήση τους να επισκευάζονται από τον έμπειρο προαναφερόμενο πολυτεχνίτη. 

Για την ιστορία τους ρωτήσαμε τον κ. Πατεράκη ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά με αυτά υπογραμμίζοντας τα εξής: “ Στα παιδικά μου χρόνια τα θυμάμαι που τα είχαν ορισμένοι χωριανοί μας και έσερναν και καρότσα για μεταφορά πραγμάτων και ανθρώπων αφού εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν στα χωριά ταξί. Η καλλιέργεια της γης με αυτά τα μηχανήματα ήταν μεγάλη υπόθεση γιατί με τα ζώα υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες. Το πιο παλιό μοντέλο που έχει έρθει για επισκευή είναι της δεκαετίας του 1960. Θα το επισκευάσω και θα είναι έτοιμο να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον κάτοχο του. Τα άλλα δύο σκαπτικά είναι νεότερα αλλά θεωρούνται και αυτά  παλιά μοντέλα αφού κυκλοφόρησαν το 1980”.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com