Τρίτη , 7 Φεβ 2023

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΕΛΠΙΣ» – Δωδεκαετή κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο

 Η Ιερά Μονή Σινά και τ’ ομώνυμο Αγιασμένο Όρος σε σκαρίφημα.

 
Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι με ευαισθησίες γίνονται μέλη στον Παγκρήτιο Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η Ελπίς», με ιδρύτρια την Αθηνά Μυλωνάκη από τα Χανιά  θέλοντας έτσι να συνεισφέρουν σε κοινωνικές υπηρεσίες αναξιοπαθούντων προσώπων κάθε ηλικίας εντός και εκτός Κρήτης με συχνές αποστολές στην Ιερά Μονή Σινά και την περιοχή.

Σε χρόνο ανύποπτο συναντηθήκαμε με την Αθηνά Μυλωνάκη πρόεδρο του παραπάνω φιλανθρωπικού Συλλόγου, η οποία απαντώντας στα ερωτήματά μας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής: “Είμαστε Παγκρήτιος Φιλανθρωπικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος με 12 χρόνια κοινωνικής  προσφοράς ή δράσης αν θέλετε. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 με 56 μέλη από τα Χανιά και σήμερα είμαστε πάνω από 4.500 απ’ όλη την Κρήτη και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό. Προσφέρουμε σιωπηρά τις υπηρεσίες μας έχοντας συμπαραστάτες, επιχειρήσεις, την Εκκλησία, μεμονωμένους ανθρώπους και πάντα πολύ κοντά μας τους γιατρούς του κόσμου.  Οι στόχοι μας είναι καθαρά ανθρωπιστικοί. Θέλουμε να βοηθάμε τα βαριά  άρρωστα παιδιά  καθώς επίσης και παιδιά όπως αυτά που ζουν στην περιοχή του Σινά που πάμε τακτικά επειδή δεν έχουν τίποτα, μένουν σε σπηλιές στην έρημο. Πόλος έλξης για εμάς στο Αγιασμένο Όρος Σινά είναι η Αγία Αικατερίνη. Εκεί στην Ιερή Μονή που πάμε έχουμε τις ευλογίες των αγιασμένων γερόντων οι οποίοι σχεδόν όλοι κατάγονται από την Κρήτη με πολλούς να είναι από τα Χανιά με Χανιώτη και τον ηγούμενο π. Ευμένιο, κατά κόσμο Γεώργιο Λυκάκη. Μεταξύ άλλων μοναχών, ξεχωριστή θέση έχει ο 80χρονος σήμερα π. Μωυσής, κατά κόσμο Εμμανουήλ Σηφάκης από το Ηράκλειο που ζει μέσα σε σπηλιά σε μεγάλο υψόμετρο στο Όρος Σινά. Ο Σύλλογος μας, επαναλαμβάνω, είναι πάντα κοντά στον συνάνθρωπο κάθε ηλικίας που υποφέρει… Το τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί μας είναι ο αριθμός 6978383390 και η διεύθυνσή μας: Ακτή Κανάρη αριθ. 55 Νέα Χώρα Χανίων”.

 Η Αθηνά Μυλωνάκη

 

 

Επισκέψεις του Συλλόγου παρέα με τον π. Μωυσή να μοιράζουν τρόφιμα και ενδύματα στα παιδιά της περιοχής. 

 

Χανιώτικα νέα Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 31 σελίδα.

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com