Τρίτη , 16 Ιούλιος 2024

Ονοματοδοσίες οδών με λουλούδια και θάμνους στον Άγιο Ματθαίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια με ονομασίες διαφόρων λουλουδιών και θάμνων σε πολλούς δρόμους του πευκόφυτου λοφίσκου με την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης και τον προστάτη της Άγιο Ματθαίο στην ομώνυμη περιοχή του δήμου Χανίων αποτέλεσε την αφορμή να επικροτήσουμε αυτή την ενέργεια επισημαινοντας ταυτόχρονα την ανάγκη νοικοκυρέματος όλου αυτού του πανέμορφου  ημιορεινού φυσικού πνεύμονα της πόλης μας.   

Η κεντρική πρόσβαση από την βόρεια πλευρά στον λοφίσκο αρχίζει από την συμβολή της οδού Κ. Μητσοτάκη ή Ακρωτηρίου με την οδό Αγίου Ματθαίου καθώς επίσης και από άλλα σημεία της ίδιας κεντρικής οδού για αερολιμένα, όπως είναι η οδοί Οδυσσέα Ελύτη, στο ύψος του οδικού κόμβου για προφήτη Ηλία και Μάχης Κρήτης, στο ύψος των Κορακιών, που τερματίζει στη νότια πλευρά, επί της οδού Μ. Μανουσάκη με την πανοραμική περιοχή του κόλπου της Σούδας. 

Κι ενώ στην περιοχή του λοφίσκου τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν μόνο εξοχικές κατοικίες εδώ και λίγα χρόνια έχουν κτιστεί νεότερες με μόνιμους κατοίκους και συνέχεια θα χτίζονται. Για τον λόγο αυτό, έστω και καθυστερημένα, επιβάλλονται περισσότερες επεμβάσεις από την δημοτική Αρχή, ούτως ώστε όλοι οι δρόμοι στον συνοικισμό πλέον του Αγίου Ματθαίου ν΄ αποκτήσουν επαρκή φωτισμό, πεζοδρόμηση και σύνδεση αποχέτευσης για  βιολογικό καθαρισμό. 

Η οδός, τώρα με την ονομασία Μάχης Κρήτης αρχίζει από το βόρειο ανατολικό τμήμα του λοφίσκου της κεντρικής οδού για αερολιμένα κι έχει μεγάλη κυκλοφορία. Συμβαίνει, όμως, από την συμβολή της με την οδό Κρίνων, να συνεχίζει χωρίς πινακίδες μέχρι το τέρμα της στη νότια πλευρά του λοφίσκου στο ύψος του Βλητέ, επί της οδού Μ.Μανουσάκη. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

Η συμβολή της Κ. Μητσοτάκη με την οδό Αγίου Ματθαίου μέχρι την εκκλησιαστική σχολή Κρήτης.

Η αρχή πάνω και το τέλος κάτω της οδού Μάχης Κρήτης

Οδοί με ονομασίες λουλουδιών και θάμνων εκ των οποίων ορισμένες πινακίδες να είναι τοποθετημένες σε στύλους και σε σύρματα περιφράξεως οικοπέδων. 

Το τέλος της οδού Κρίνων με την συμβολή της με την οδό Μάχη Κρήτης στερείται πινακίδων ονομασίας  καθώς και P-2 του Κ.Ο.Κ. “STOP” για υποχρεωτική διακοπή πορείας 


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com