Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

“Πικρές” αλήθειες για την περίοδο της μεταπολίτευσης

eparxiakofos_gr_0000

Κι ενώ την περίοδο της επταετίας  1967-74 συνέβησαν σε βάρος εντίμων αγωνιστών και άλλων πολιτών ενέργειες που πρόσβαλαν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η αγροτιά στηρίχθηκε και έγιναν σοβαρά δημόσια έργα σε όλη τη χώρα.

Στην Ελλάδα που γεννήθηκε το πολίτευμα της δημοκρατίας δεν έπρεπε να είχαν θέση οι δικτατορίες όπως και οι λαοπλάνοι πολιτικοί που με αναλήθειες και άλλες ατιμίες εκλέγονται και κυβερνούν τη χώρα.

Ο κατάλογος των πρωθυπουργών της Ελλάδος είναι μεγάλος, Εμείς, απλά θ’ αναφερθούμε στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην οποία κυβέρνησαν οι: 1. Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, 2. Γεώργιος Ράλλης, 3. Ανδρέας Παπανδρέου, 4. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 5. Κωνσταντίνος Σημίτης, 6. Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, 7. Γεώργιος Α. Παπανδρέου, 8.  Αντώνης Σαμαράς και 9. Αλέξης Τσίπρας.

Όσο, όμως, κι αν έχουμε αγαπήσει κάποια από τα παραπάνω πρόσωπα, όσο και αν καλά περάσαμε κάποια χρόνια, όσο και αν απολαύσαμε την ελευθερία στα κοινωνικά φρονήματα, όλοι τους ζώντες και μακαριστοί έχουν κάνει σοβαρά πολιτικά… λάθη, παραλείψεις και εκφράσει αναλήθειες. Συνέπεια όλων αυτών να βιώνουμε εδώ και αρκετά χρόνια μια τραγική πραγματικότητα με αποκορύφωμα τη δεύτερη διακυβέρνηση της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.   

Στην Ελλάδα, ως μόνη υγιή βιομηχανία παραμένει ο τουρισμός. Αν προσβληθεί και αυτός, όλα έχουν τελειώσει. Ας προσέξουν, λοιπόν, οι σημερινοί κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι του λαού επειδή η διαφθορά, τα λάθη, οι παραλείψεις, τα κομματικά μίση και πάθη συνεχίζονται από τη λήξη του εμφύλιου αλληλοσπαραγμού, αιτίες που την κατάντησαν σε αυτά τα χάλια.

Καινοτομίες χρειάζονται να εφαρμοστούν παντού με προτεραιότητα συμμετοχής στα ψηφοδέλτια  και άμισθων υποψηφίων βουλευτών με μοναδική επιβάρυνση του δημοσίου, τα έξοδα τους. Ολοταχώς, λοιπόν, για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας. Η πατρίδα κινδυνεύει, δεν υπάρχουν περιθώρια, η διαφθορά έχει  ριζώσει βαθιά. Μόνο με καλές σκέψεις και ενότητα μπορούμε  να οικοδομήσουμε το μέλλον της χώρας μας. 

Γιάννης Η. Κάκανος

 

 

  

   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com