Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Οι στρατιωτικές γέφυρες είναι για βραχεία χρήση…(Και βίντεο)

Οι ανάγκες επικοινωνίας των περιοχών που επλήγησαν με την φετινή βαρυχειμωνιά του Φεβρουαρίου αποτέλεσαν την αφορμή να εγκατασταθούν αρχικά δύο στρατιωτικές γέφυρες εξυπηρετώντας την κυκλοφορία στην περιφέρεια του Δήμου Πλατανιά με τη μία να τοποθετείται στη γέφυρα του Ιάρδανου ποταμού και την άλλη λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, από και προς το χωριό Πατελάρι, τον Αλικιανό και άλλες περιοχές.

Για την πρώτη περίπτωση που αφορούσε το κυκλοφοριακό από τα Χανιά προς την Κίσαμο, η στρατιωτική γέφυρα εξυπηρέτησε την κυκλοφορία και μόλις αποκαταστάθηκε η ζημιά που είχε προκληθεί, μεταφέρθηκε για να εγκατασταθεί σε περιοχή κοντά στον Αλικιανό. Οι εργασίες, όμως, δεν έχουν τελειώσει, αλλά είναι αδύνατον να μπορέσει να εξυπηρετήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα σε περίπτωση που η πρόχειρη γέφυρα επικοινωνίας που κατασκεύασαν κάτοικοι της περιοχής γκρεμιστεί τον ερχόμενο Χειμώνα από μια δυνατή κακοκαιρία.

Η δεύτερη στρατιωτική γέφυρα που εγκαταστάθηκε στον κεντρικό δρόμο επικοινωνίας με χωριά και περιοχές της ενδοχώρας κοντά στο Πατελάρι, έχει υποστεί μεγάλες φθορές. Οι φθορές αυτές αφορούν το ξύλινο δάπεδο με πολλά μαδέρια να έχουν σπάσει, γεγονός που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους σε όσους πηγαινοέρχονται από εκεί.

Η κοίτη του ποταμού Ταυρωνίτη μοιάζει με… διάνοιξη οδού!

Ένα από τα μεγάλα ποτάμια του νομού μας που εκβάλει στην παραλία του βόρειου οδικού άξονα είναι ο ποταμός του Ταυρωνίτη, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται, ο οποίος, πριν μερικούς μήνες μαζί με τους άλλους ποταμούς εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς διαμόρφωσαν διπλάσια και τριπλάσια σε πολλά σημεία πλάτη στις κοίτες τους. Σήμερα, το συγκεκριμένο ποτάμι δεν έχει καθόλου νερό και η κοίτη του όπως την φωτογραφίσαμε μοιάζει σαν να γίνεται νέα διάνοιξη εθνικής οδού.

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Όψεις από την γέφυρα κοντά στο Πατελάρι…
Η γκρεμισμένη γέφυρα μνημείο στον Αλικιανό και ο πρόχειρος δρόμος…
Η στρατιωτική γέφυρα που υποτίθεται θα εξυπηρετεί τον Αλικιανό…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com