Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ο πολιτισμός δεν είναι συμβατός με κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος

Για την θλιβερή κατάσταση που δυστυχώς εξακολουθεί να επικρατεί στη χώρα μας από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή αδέσποτων ζώων, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά η πολιτεία με την αδιαφορία της να θεσμοθετήσει τα αυτονόητα ούτως ώστε να μειωθεί σημαντικά η αναπαραγωγή τους με δωρεάν στειρώσεις.     

Όσο η πολιτεία παραμένει αδιάφορη αποδεικνύοντας ότι δεν είναι φιλόζωη, τα δυσάρεστα περιστατικά κακοποίησης, δολοφονιών και υπάνθρωπου βασανισμού ζώων θα αυξάνονται. 

Να σημειωθεί βέβαια πως ένα μεγάλο μέρος αυτών συνδέεται με τον επώδυνο αργό θάνατο τους με φόλες καθώς και σε τροχαία δυστυχήματα όπως διαπιστώνουμε όλοι μας τακτικά ενώ περπατάμε ή οδηγούμε..    

Οι αγώνες που κάνουν διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές μέλη τους ή μη, είναι σημαντικός αλλά δεν επαρκεί επειδή δεν έχουν κρατική υποστήριξη. 

Με αφορμή τώρα την προεκλογική περίοδο, προτείνουμε στους υποψηφίους όλων των κομμάτων στα ψηφοδέλτια του Νομού Χανίων να δώσουν το λαμπρό παράδειγμα μεριμνώντας με προσωπικά τους έξοδα να γίνουν όσες περισσότερες στειρώσεις αδέσποτων ζώων, κυρίως στην πόλη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την πλατεία Ελευθερίας ή Δικαστηρίων και με την περιοχή της Αγίας Κυριακής στη Χαλέπα.

……………………………………………………………………

Για ευχάριστες οικονομικές διακοπές στα Χανιά  
   https://www.booking.com/hotel/gr/erotokritos-studios-chania.el.html    

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com