Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Νοικοκυρέματα στα πεύκα νότια του δικαστικού Μεγάρου

Από το πρωί της Τρίτης έπιασαν δουλειά συνεργεία κλαδέματος για κόψιμο ξεραμένων κορμών αλλά και επικίνδυνων κλώνων αρχίζοντας από τα πεύκα νότια του δικαστικού Μεγάρου, ομορφαίνοντας αφενός την περιοχή και αφετέρου καθιστώντας την ακίνδυνη σε αρκετά σημεία.

Με αφορμή την ξήρανση πολλών πεύκων που άρχισε να εμφανίζεται σε τα τελευταία χρόνια, έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα μήπως και υπήρχε τρόπος να διασωθούν καθόσον αποτελούν έναν απαραίτητο φυσικό πνεύμονα στην περιοχή που δυστυχώς δεν έτυχε ανάλογου σεβασμού για επιμελέστατο καθαρισμό και πιθανή θεραπεία του. 

Ο αριθμός των πεύκων νότια του δικαστικού Μεγάρου αλλά και ως συνέχεια τους μετά την οδό Γιαμπουδάκη μέχρι την βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ήταν πολύ μεγαλύτερος του σημερινού. Οι ανάγκες για χώρους στάθμευσης αφενός και αφετέρου η ασθένεια που τους προκάλεσε την ξήρανση μείωσε σημαντικά τον αριθμό τους. 

Οι φωτογραφίες άλλωστε που παραθέτουμε μιλούν από μόνες τους, ενώ οι εργασίες καθαρισμού  ή και κοψίματος τους, για όποια δεν έχουν σωτηρία, θα συνεχιστούν.     

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Η νότια πλευρά του δικαστικού Μεγάρου μέχρι την οδό Γιαμπουδάκη
Η βόρεια πλευρά του Ιερού Ναού των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου


Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com