Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Νέες αντιλήψεις και πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται η χώρα

 

 Γάννης Κάκανος - Αντιγραφή

Πολύς ο λόγος για τη νέα εκλογική νομοθεσία που εκπόνησε μ’ ένα ακόμα παλαιομοδίτικο εκλογομαγείρεμα, η κυβέρνηση  πού, ως ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούσε ότι θα έφερνε την ελπίδα με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και άλλα πολλά. Δεν την είδαμε, όμως την ελπίδα  και δεν πρόκειται να τη δούμε αφού κάθε μέρα όλο και δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα για τη φτωχολογιά.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτές οι θλιβερές καταστάσεις από την συν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα κόμματα, συνεχίζουν τις ίδιες παλιές συνήθειες  ακολουθώντας πιστά μια απαράδεκτη διχαστική διαχρονική πολιτική επιτρέποντας ακόμα τη δυνατότητα σε μέλη τους με πολύχρονη παρουσία στη βουλή να συνεχίζουν τη διεκδίκηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης έχοντας την ικανοποίηση που διατηρήθηκε το ανώτατο όριο με 300 βουλευτές.   

Για το δώρο, όμως, τώρα των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα που έδινε το προγενέστερο σύστημα, ήταν άδικο, αλλά, αναγκαίο… κακό. Θα μπορούσε, βέβαια, μέσα σ’ ένα μικτό εκλογικό σύστημα να υπήρχε μικρότερος αριθμός εδρών δώρο στο πρώτο κόμμα  για αποφυγή επαναλαμβανόμενων εκλογικών αναμετρήσεων ούτως ώστε να υπήρχε δυνατότητα συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης με ποσοστό προφανώς χαμηλότερο απ” ότι ίσχυε στην προηγούμενη νομοθεσία.

Η κατάργηση των προαναφερομένων 50 εδρών δεν έγινε γιατί  η κυβέρνηση θέλησε να καινοτομήσει, αλλά για να… εκδικηθεί το πρώτο κόμμα αφού στις επόμενες εκλογές όταν κι αν προκηρυχθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί ότι υπέστη και το ΠΑΣΟΚ.   

Η χώρα για να κυβερνηθεί επιτέλους σωστά και να ανακάμψει, χρειάζεται νέες αντιλήψεις και πολιτικές δυνάμεις των οποίων την πλειοψηφία θα αποτελούν νέοι και νέες σε ηλικία άνθρωποι.

Περισσότερα, λοιπόν, για ένα απλό, μικτό και δίκαιο εκλογικό σύστημα θα διαβάσετε σε άρθρα μας στον  παρακάτω σύνδεσμο:

 https://eparxiakofos.gr/?s=%CE%95%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com