Τετάρτη , 31 Μάϊος 2023

Να προσαρμοστούν ανάλογα με την οικονομική κρίση οι βουλευτές

eparxiakofos_gr_0003

Διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του 2016, ενός έτους ιδιαίτερα δύσκολου για την εργατική τάξη και τους συνταξιούχους ακούγοντας σε καθημερινή βάση τα μελλούμενα που θα υποστεί ο λαός με τα νέα οικονομικά μέτρα που θα τον πλήξουν. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση και τα κόμματα διατηρούν τα προνόμια τους και τον ανώτατο αριθμό των κοινοβουλευτικών εδρών. Έτσι, όμως, δεν θα νοικοκυρευτεί το κράτος, απεναντίας θα συνεχίσει να παραμένει αιχμάλωτο της διαφθοράς.

Από χρόνια θα έπρεπε να είχε μειωθεί η ανώτερη κοινοβουλευτική δύναμη που είναι οι 300  αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή, στην κατώτατη δύναμη που είναι οι 200 σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από χρόνια θα έπρεπε να είχε εκλείψει η προσωπική τους προστασία από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς επίσης και οι αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα πολιτικά τους γραφεία.

Από χρόνια θα έπρεπε να είχε καταργηθεί το προνόμιο της συνταξιοδότησης πολιτικών και αυτοδιοικητικών με δύο θητείες, στη βουλή για τους πρώτους και στην αυτοδιοίκηση για τους δεύτερους.

Από χρόνια θα έπρεπε να είχε αλλάξει το εκλογικό σύστημα μ’ ένα εντελώς διαφορετικό, απλό και μικτό, όπως άλλωστε έχουν άλλες χώρες της Ευρώπης.

Για όλα αυτά και όχι μόνο που δεν έγιναν ενώ έπρεπε να είχαν γίνει, βιώνει άδικα εδώ και χρόνια ο ελληνικός λαός μια επώδυνη οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να σταθεί ξανά μόνη στα πόδια της με καινοτομίες και πειθαρχία στην πολιτική και τη δημόσια Διοίκηση. Η βουλή επιβάλλεται να λειτουργήσει με κατώτερη κοινοβουλευτική δύναμη τους 150 αντιπροσώπους και ανώτερη τους 200. Δεν χρειάζονται περισσότεροι, είμαστε μια μικρή σε πληθυσμό χώρα και ακόμα ο μισθός όλων των βουλευτών όπως και οι πολιτικές τους συντάξεις γενικότερα να μειωθούν από τα σημερινά δεδομένα κατά 30% και να απαγορευτεί η κοινοβουλευτική θητεία πέραν των 12 ετών. 

Με αυτά τα λίγα εκφράζουμε άλλη μια φορά την προσωπική μας γνώμη αποδεχόμενοι την καλόπιστη κριτική κάθε αναγνώστη.

Γιάννης Η. Κάκανος

 

 

   

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com