Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Να ληφθούν μέτρα από τον ηλεκτρονικό Τύπο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης…

Οι ανάγκες των καιρών για εκσυγχρονισμό με την σταδιακή καθιέρωση του Ηλεκτρονικού Τύπου και κατ’ επέκταση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, αναμφισβήτητα έφεραν τα πάνω κάτω αφού έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κάνει χρήση του διαδικτύου.

Κι ενώ τα θετικά σημεία αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας είναι άπειρα, συμβαίνει και το αντίθετο που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις κοινωνίες όλων των χωρών.

Για να καταγραφεί, όμως, μια λεπτομερή ανάλυση του θέματος με τα συν και τα πλην που συμβαίνουν στον αχανή αυτό χώρο του διαδικτύου, τον λόγο οφείλουν να έχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες.

Η αφορμή, βέβαια, που μας υποχρέωσε ν’ αναφερθούμε στο θέμα αυτό, αφορά ένα από τα πολλά αρνητικά που συμβαίνουν καθημερινά στις κριτικές αρκετών αναγνωστών και χειριστών Ηλεκτρονικού Τύπου και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Οι καλόπιστες κριτικές, παρά τις όποιες αντιθέσεις με το πνεύμα των άρθρων ή των προτάσεων πολιτών και δημοσιογράφων γίνονται ωφέλιμες και μπορούν να βρεθούν οι χρυσές τομές ή ακόμα ικανοποιητικές συμφωνίες μέσα από ευγενείς διαλόγους.

Το να βρίζουν και να απειλούν ορισμένοι, όπως δυστυχώς συμβαίνει, δείχνει έλλειψη παιδείας και άκρατο φανατισμό που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα πριν επεκταθεί το κακό και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στη χώρα μας με τόσα φαιδρά που διαδραματίζονται δημόσια από πρόστυχα σχόλια, εξυβριστικές και απειλητικές κριτικές!

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com