Τρίτη , 5 Δεκ 2023

Μουσικοθεατρική παράσταση για το Αννουσάκειο Ίδρυμα “Ας ερχόσουν για λίγο…”

Κατάμεστο από κόσμο το πέτρινο θέατρο στα Νοπήγια το απόγευμα της Πέμπτης για την μουσικοθεατρική παράσταση “Ας ερχόσουν για λίγο…” του Δημήτρη Μαλισσόβα, από τον 20 μελή θίασο “Στέγη Τεχνών” . Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, με τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε.

Η μουσικοθεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δραστήριου Συλλόγου “Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος” κάνοντας ακόμα μια φορά μία πράξη αγάπης προσφέροντας χαρά και ελπίδα στους πολυπληθείς ευεργετούμενους του Ιδρύματος. Το Αννουσάκειο  αποτελεί

 ένα Ίδρυμα ξεχωριστό στην Κρήτη και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα όπου τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει ακόμα περισσότερο την αγκαλιά του φιλοξενώντας ανήμπορους συνανθρώπους μας κυρίως της Τρίτης ηλικίας και πέραν της πρώην επαρχίας και του νομού μας γενικότερα. 

Οι ανάγκες μεγάλες αλλά η ανθρωπιά δεν θα χαθεί και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, παρά τις εκάστοτε αντίξοες συνθήκες, να προσφέρουν την αγάπη τους με διάφορους τρόπους στο Ίδρυμα. Μεταξύ αυτών και ο σύλλογος “Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος” με την πολυσχιδή δραστηριότητα τους που μεριμνά διαρκώς.

 Παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου κ. Παντελή Κατάκη. 

“Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι.

Το έτος 2008 ο Σύνδεσμος μας «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου» απέκτησε την νομική του υπόσταση με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων.

Σήμερα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 13 ετών λειτουργίας και δράσης του, ότι ο Σύνδεσμος μας έρχεται ως βασικός αρωγός να συνεισφέρει για μια καλύτερη διαβίωση των 70 νοσηλευομένων του Αννουσάκειου Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων, καθώς και των 20 περιθαλπομένων του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων», που βρίσκεται στον πρώτο όροφο των εγκαταστάσεων του Φορέα. Το κέντρο ως εξειδικευμένη μορφή περίθαλψης , μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από χειρουργηθέντα ορθοπεδικά κατάγματα, Α.Ε.Ε., πολυνευροπάθειες και άλλα νοσήματα, καθώς και σε άτομα που υπέστησαν κάποιο τροχαίο ατύχημα. Παράλληλα ο φορέας παρέχει σε εβδομαδιαία βάση 1.500 ατομικές μερίδες γεύματος, σε εσωτερικούς ασθενείς, αλλά και σε εξυπηρετούμενους των υπηρεσιών του στον τομέα της ανοικτής περίθαλψης. 

Στα πλαίσια ενός ενεργού ρόλου που χρονολογείται από το 2008 μέχρι και σήμερα, ο Σύνδεσμός μας, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινωνικού συνόλου, προκειμένου να συμμετάσχει στην συλλογική διαχείριση των αναγκών των περιθαλπόμενων. Κατά συνέπεια ο Σύνδεσμος που αριθμεί 250 εγγεγραμμένα μέλη, οργανώνει σε τακτική βάση διάφορες δραστηριότητες και πολιτισμικές εκδηλώσεις.

Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζομε τις δομές, το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες περίθαλψης και φροντίδας αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, μέσω του Αννουσάκειου Ιδρύματος, με σκοπό η κοινωνική μέριμνα να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Σε καιρούς που η οικονομική κρίση και ο COVID¬19 ταλανίζει τον τομέα υγείας και της περίθαλψης, προοπτική και ελπίδα για την κοινωνική ανάπτυξη και ευμάρεια είναι η ενδυνάμωση της εθελοντικής προσφοράς.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύνδεσμος μας, έχει άριστη συνεργασία με Συλλόγους και Σωματεία, που πρωταρχικό σκοπό έχουν τον άνθρωπο. 

Συγκεκριμένα έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης με τους φιλανθρωπικούς συλλόγους, όπως: ο Ορίζοντας, το Κύτταρο,το περιφερειακό τμήμα ελληνικού ερυθρού σταυρού Κισάμου, η Ένωση Προβολής του Έργου του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, ο Φιλολογικός Σύλλογος Κισάμου, ο Σύλλογος Προβολης Γραμβούσας, ο Σύλλογος Νέων Κισάμου, και Αθλητικός Όμιλος Κισάμου. Ως αποτέλεσμα της παραπάνω συνεργασίας ,προέκυψε δωρεά 150 ευρώ στη μνήμη Γιατρού Αλεβιζάτου Βαγγέλη από την Ένωση Προβολής του Έργου του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, δωρεά 200 ευρώ στη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Ιγνατίου Χατζηνικολάου, δωρεά 440 ευρώ από τους φίλους Καστάνου Θεσσαλονικης, τον Κυριτσάκη Απόστολο και λοιπούς. Αξίζει,επίσης,να αναφερθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας μας συγκεντρώθηκε το ποσό των 7.000 για την θεραπεία πάσχοντος συντοπίτη μας από CA εγκεφάλου,                από τους κάτωθι         1)Μητρόπολη Κισάμου & Σελήνου

2)Σύλλογος Ορίζοντας

3)κα Φαλδαμή Παναγιώτα 

4)κα Παπασταματάκη Λούλα

5)Συλλόγος κυρίων και δεσποινίδων <<Η κοινωνική Πρόνοια>>

6)Ημερήσιες κρουαζιέρες Χινόπουλος

7)Δήμαρχος Κισάμου Μυλωνάκης Γιώργος

8)Κατάκης Δημήτρης Ξενοδοχείο <<oscar>>

9)Παπασταματάκης Ευστράτιος 

10)Κύτταρο Χαλέπας

11)Οι Εθελόντριες νοσηλευτικής Ελληνικού Ερυθρού σταυρού Κισάμου

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε:

Προς στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κύριο κύριο Αμφιλόχιο, που αγωνίζεται μέσα από πρόσθετες δυσκολίες λόγω COVID να διατηρεί το Αννουσάκειο σε πρότυπο Ίδρυμα και να αποτελεί το θαύμα της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας.

Στον πρωτοπρεσβύτερο παπά Αντώνη Αρετάκη, για τον καθημερινό του αγώνα.

Στην κυρία Παναγιώτα Φαλδαμή, επίτιμο μέλος του Συνδέσμου μας και πρώτης δωρήτριας, με την αγορά ενός αυτοκίνητου, για την μετακίνηση ενοίκων του Αννουσάκειου Ιδρύματος. Η κ. Φαλδαμή επίσης, για όσους δεν το γνωρίζουν, χρηματοδότησε την κατασκευή 17 δωματίων για τους πάσχοντες με άνοια με πρότυπες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και συνεχίζει να νοιάζεται για το έργο του Ιδρύματος.

Ευχαριστίες πολλές και σε όλο το προσωπικό του Αννουσάκειου, για την ευσπλαχνία και αγάπη τους προς όλους τους περιθαλπόμενους , γιατί χωρίς αυτούς και χωρίς τη βοήθειά τους και τη φροντίδα τους, ο βίος των ενοίκων θα ήταν αβίωτος. 

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου έχω να δηλώσω την διαρκώς πολύτιμη προσφορά του Εθελοντικού Συνδέσμου μας «Φίλοι του Αννουσάκειου», που την πρόσφατη περίοδο περιλαμβάνει την αγορά φωτοβολταϊκών αξίας 10.000 ευρώ, δύο αναβατορίων ηλεκτροκίνητων αξίας 5.000 ευρώ, τη συνεχιζόμενη μηνιαία καταβολή από τις εφτά θάλασσες 150 κιλών κιμά ή κοτόπουλου, Εταιρεία FRITO FOOD MON IKE που ανήκει στον επιχειρηματία Φρυτάκη Κωνσταντίνο,  3 παλέτες σε λάδι,  γάλα , κρέας και λοιπά, 220 ζευγαριών ανατομικών παπουτσιών απο την εταιρεία Level anatomic. 

50 λογοτεχνικών βιβλίων από τον κ. Τυραϊδή Βασίλη, 300 τεμαχίων γάλακτος, ρυζιού, ζάχαρης, κ.λπ. από τον Σταθάκη Ιωάννη με την σύζυγο του Λιονή Ιωάννα, δωρεά 30 βιβλίων «Τα Κόκκινα Φανάρια» από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Καμβυσέλη και δωρεά 60 κιλών ψωμιού από την κ. Χαρτζουλάκη Αικατερίνη. 

Πολύτιμη επίσης παραμένει η συνεισφορά προς τον Εθελοντικό Σύνδεσμο «Φίλοι του Αννουσάκειου Ιδρύματος Κισάμου» πολλών ανώνυμων συμπολιτών μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας εθελοντικά και προσφέρουν από το περίσσευμα της καρδιάς και της αγάπης τους.

Τελειώνοντας να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη του θιάσου «Η Στέγη των Τεχνών», για την αποψινή παρουσία τους εδώ και να τους αφιερώσω τις παρακάτω μαντινάδες:

Ακόμα και η θάλασσα

η Σπάθα κι η Γραμπούσα

σας κάνουν καλωσόρισμα

την εδική σας μούσα.

***

Είστε μεγάλοι πρεσβευτές

σ’ ολόκληρη τη φύση

γιατί η μελωδία σας

πιο δε θα συγκινήσει!!!

***

Σεβασμιώτατε, σεβαστοί πατέρες, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,

Η παρουσία σας σήμερα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι κάθε φορά που καλείστε να δώσετε ένα δυναμικό παρόν για έναν τόσο σπουδαίο και ιερό σκοπό, είστε πάντα μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλή σας διασκέδαση!”

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com