Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Μικρά σχόλια για να βελτιωθούν καταστάσεις από διάφορες περιοχές του νομού Χανίων

 

Καταστάσεις με στραβά και ανάποδα τόσο από την πόλη όσο και από τα χωριά  που πέφτουν στην αντίληψή μας ή μας τις καταγγέλλουν συμπολίτες μας τις προβάλλουμε όχι για να θίξουμε τους αρμόδιους, αλλά για να τους επισημάνουμε λάθη και τυχόν παραλείψεις ή κάτι που δεν έπεσε στην αντίληψη τους και  πρέπει να επέμβουν. Από ένα σύντομο οδοιπορικό μας σε διάφορες περιοχές, τραβήξαμε αρκετές φωτογραφίες τις οποίες παρουσιάζουμε καλοπροαίρετα με αντίστοιχα σχόλια.  

Ηλίας Κάκανος

 

eparxiakofos_gr_0017

Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΤΕΡΣΑΝΑ  

Μικρή αλλά πανέμορφη η λιμνούλα του Τερσανά στο Ακρωτήρι με πολύ νερό φέτος από τις πολλές βροχοπτώσεις του φθινοπώρου, φιλοξενεί αρκετά είδη μεταναστευτικών πουλιών. Η λιμνούλα, λοιπόν, με τη φυσική κατάσταση της και τη γύρω περιοχή πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού, διαφορετικά δεν αποκλείεται να τη δούμε και αυτή… οικόπεδο στον οικισμό!   

 

eparxiakofos_gr_0010

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΟΥΡΝΙΩΝ

Ένα θαυμάσιο άλσος από υπέρ αιωνόβια πλατάνια και αρκετά παγκάκια ανάπαυσης στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στις Μουρνιές προσφέρεται για αρκετό κόσμο ως εκδρομή και δεν είναι λίγοι όσοι την επισκέπτονται. Κάτω, όμως, από την εκκλησία στα σκαλάκια εισόδου για το ναό υπάρχουν δύο δοχεία απορριμμάτων που, ενώ είναι γεμάτα, δεν έχει μεριμνήσει προφανώς η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας  του Δήμου να τα αδειάζουν ώστε αυτή η πανέμορφη περιοχή να μην δείχνει ξεχασμένη.

eparxiakofos_gr_0016

ΣΤΑ ΜΙΝΩΘΙΑΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ

Στα Μινωθιανά πάνω στον κεντρικό δρόμο  παραμένει από καιρό  σε αυτό το χάλι η πινακίδα, ενώ θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί στην θέση της αμέσως μετά την όποια αιτία προκάλεσε τη ζημιά αυτή.

 

eparxiakofos_gr_0015

eparxiakofos_gr_0004

ΣΤΑ ΚΛΑΔΟΥΡΙΑΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ

Για τον παράλληλο της νέας εθνικής οδού αγροτικό δρόμο στην περιοχή Κλαδουριανά Κολυμπαρίου, ο οποίος διέρχεται κάθετα από τον Σπηλιανό ποταμό, αναφερθήκαμε επανειλημμένα με πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2014. Τότε ο δρόμος ήταν χωματόδρομος ενώ αργότερα στρώθηκε με τσιμέντο και υπερυψώθηκε για να διέρχονται τα νερά του ποταμού από κάτω μέσα από τσιμεντένιες σωλήνες. Η κοινή γνώμη εναντιώθηκε με την πρόχειρη αυτή εργασία και πριν από ένα μήνα περίπου έγινε νέα επέμβαση αφαίρεσης των τσιμεντοσωλήνων για να  ριχτεί νέος τσιμεντένιος δρόμος διασχίζοντας το ρέμα του. Όταν λοιπόν, θα βρέχει, η κυκλοφορία θα είναι αδύνατη για πεζούς και εποχούμενους. 

eparxiakofos_gr_0012

eparxiakofos_gr_0013

ΣΤΟΝ ΔΡΑΠΑΝΙΑ

Οι αγρότες άρχισαν τη συγκομιδή στα χωριά ραβδίζοντας τις ελιές για την πρώτη φετινή σοδιά. Στον Δραπανιά Κισάμου συναντήσαμε τον νοικοκύρη  Αντώνιο Κοκοτσάκη μέσα στο λιόφυτο με εργάτες για να μας πει: «Παρά τις αντιξοότητες που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα εμείς εξακολουθούμε να περιποιούμαστε τις περιουσίες μας γιατί εδώ γεννηθήκαμε και αγαπούμε τον τόπο μας. Φέτος στο χωριό μας η βεδέμα είναι πιο καλή από τη νότια πλευρά παρά από τη βόρεια που βρισκόμαστε τώρα. Πρέπει, όμως, να μαζέψουμε τον καρπό και ας είναι λιγότερος. Η τιμή του λαδιού δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, αλλά ας έχουμε την υγειά μας και όλα ελπίζουμε να φτιάξουν μια μέρα». 

30

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com