Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Μία πολιτική αστάθεια μπορεί να οδηγήσει σε πραξικόπημα;

Σημείωση συντάκτη: Δεν υπάρχουν δηλώσεις πολιτικών προσώπων. Το άρθρο με τα ιστορικά ντοκουμέντα υπενθυμίζουν το παρελθόν στη χώρα μας.

Από την δικτατορία των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 μέχρι σήμερα έχουν περάσει 53 χρόνια. Πολλοί όμως νέοι, όπως και  αρκετοί ηλικιωμένοι, έχουν άγνοια για τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες οδήγησαν στο πραξικόπημα αυτό, που κράτησε επτά χρόνια.

Η σημερινή κρίσιμη συγκυρία, με τον αναγκαστικό εγκλεισμό και τα υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης της πανδημίας του κορωνοϊού που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, έπρεπε – λογικά –  να είχαν συμβάλλει στην ύπαρξη ενός “αδελφωμένου” κοινοβουλίου το οποίο, συλλογικά, μακριά από τις όποιες κομματικές πεποιθήσεις, θα αγωνιζόταν για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και τον ταλαιπωρημένο λαό της, μακριά από λάθη, παραλείψεις, ρουσφέτια, διαφθορά, γραφειοκρατία και αναχρονισμό. Ζητήματα, βέβαια, για τα οποία έχουν σοβαρές ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα.

 Η εν λόγω όμως συλλογική πολιτική ευθύνη, δεν υπάρχει. Απεναντίας οι διαφωνίες που εκφράζονται, ίσως υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό σ’ έναν ανασχηματισμό που ενδεχομένως να είναι και προεκλογικός, με πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Παρατηρείται δηλαδή μία πολιτική αστάθεια και μέσα από αυτήν, σύμφωνα με ιστορικά δεδομένα του 20ου αιώνα, κινδυνεύει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι Έλληνες πολίτες που αναρτούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θετικά στοιχεία διακυβέρνησης της χώρας από την χούντα των συνταγματαρχών, κάτι που κανείς εκ των ηλικιωμένων άλλωστε δεν αμφισβητεί. Δάνεια χαρίστηκαν, δρόμοι διανοίχτηκαν, ηλεκτρικό ρεύμα και ύδρευση απέκτησαν τα χωριά κ. ά. 

Στους παρακάτω συνδέσμους θα διαβάσετε ενδιαφέροντα ιστορικά ντοκουμέντα.

Γιάννης Η. Κάκανος

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_21%CE%B7%CF%82_%CE%91%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com