Πέμπτη , 30 Μαρ 2023

Μια ισχυρή πατρίδα χρειάζεται αδιάφθορους σε όλους τους τομείς

Φωτογραφία από το exofitsio.blogspot.com/

 

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, με τη χώρα μας να πορεύεται με όλα τα αρνητικά στοιχεία τα οποία έχει «κληρονομήσει» από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους στις 3 Φεβρουαρίου του 1830 που είναι και η γενέθλιος ημέρα του.

Με αυτήν την κατάσταση είναι δύσκολο να τροχοδρομηθεί μια σωστή πορεία για ουσιαστική ανάκαμψη της Ελλάδας, με ευημερία του κοινωνικού συνόλου της.

Παρά ταύτα, όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν και μικρά ευχάριστα διαλείμματα, όμως οι δυνάμεις της “αντίδρασης” τα εξουδετέρωναν με αποτέλεσμα να επέλθουν η δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά, ο εμφύλιος πόλεμος και η χούντα των συνταγματαρχών.

Στα χρόνια, δυστυχώς, της μεταπολίτευσης, οι πολιτικές δυνάμεις, κυβερνήσεις και κόμματα, αποδείχθηκαν κατώτερα των περιστάσεων κατατάσσοντας την χώρα μας, από το 1974 μέχρι και σήμερα, στις τελευταίες θέσεις των χωρών όλου του πλανήτη όσον αφορά στην κρατική διαφθορά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας. 

Σήμερα η κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η αντιπολίτευση υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τα άλλα μικρά κόμματα, συγκεντρώνουν ποσοστά μικρότερα σε σύγκριση με τα ποσοστά της κραταιάς αποχής.

Το γεγονός αυτό αν συνεχίσει να μην τους ενοχλεί, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και πολύ πιθανόν να επέλθουν μεγάλες καταστροφές  στην πατρίδα μας.

Απευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο, που προφανώς δεν επιθυμεί και η κυβέρνηση η οποία προς τιμήν της, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις των υπουργών επικρατείας Γεωργίου Γεραπετρίτη και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, καθιερώνει στην Ελληνική Αστυνομία την Αστυνομία Πανεπιστημίων, με την εισαγωγή  των πρώτων 400 ατόμων που θα την στελεχώσουν.

Εμπρός, λοιπόν, για μια αρχή με καινοτόμες δράσεις που θα αλλάξουν ριζικά τον δημόσιο τομέα, μέσα στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Εκκλησία, η οποία χρειάζεται σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως άλλωστε και η Δικαιοσύνη, για να καθιερωθεί το αίσθημα Δικαίου στη χώρα μας. 

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

………………………………………………………………..

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com