Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Μεταξύ σοβαρού και αστείου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 

 
Παρελθόν, λοιπόν, η ΕΡΤ με… δικτατορική απόφαση της κυβέρνησης των τριών κομμάτων. Για την ενέργεια αυτή θα γράφουν και θα λένε όλα τα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας για καιρό, όπως και η κοινή γνώμη θα έχει πλέον αποκλειστική συζήτηση να εκφράζεται για την κατάσταση αυτή που προκλήθηκε από τους… νοικοκύρηδες που κυβερνούν τη χώρα. Άλλοι θα λένε καλά το έκαναν και θα γλυτώσουμε το διαχρονικό χαράτσι στο τιμολόγιο της ΔΕΗ, άλλοι ότι σώπασε η φωνή της Ελλάδας και άλλοι διάφορα, που ενδεχομένως να προκαλούν αντιδράσεις για έχθρες και διχασμούς. Με λίγα λόγια θα γίνουμε μπάχαλο. Μήπως, όμως, μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα που ενδεχομένως να προκλήθηκε σκόπιμα θέλει η… κυβέρνηση να περάσει τα πιο δύσκολα και απαράδεκτα σε βάρος της χώρας θέματα κατόπιν απαίτησης των… καλών μας φίλων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Πονηρό το ερώτημα αλλά με βασανίζει μια ασυγκράτητη αγωνία… Ότι νοσεί η δημόσια διοίκηση είναι γνωστό από χρόνια αλλά δεν ήταν εύκολο να τολμούσε κανείς να εκφραστεί δημόσια, θα τον έτρωγαν, θα τον μαδούσαν, θα τον χαρακτήριζαν γραφικό, τρελό μέχρι να τον εξουδετέρωναν… Το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση καθόσον πριν από 20 χρόνια τέτοια περίοδο, Ιούνιος 1993 τόλμησα κάτι που δεν είχε προηγούμενο. Υπηρετούσα στην ΕΛ.ΑΣ. και γνώστης του αντικειμένου της εργασίας που μου είχε ανατεθεί έχοντας εκπονήσει μια σειρά μελετών που αφορούσαν τα κρατικά οχήματα, αφού οι επίμονες υπηρεσιακές προσπάθειες δεν έφερναν αποτέλεσμα, κάλεσα με επιστολή μου που δημοσιεύθηκε στον τοπικό Τύπο, τον  αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σε τηλεοπτική συζήτηση. Το τι επακολούθησε, όσοι έχετε τον χρόνο θα το πληροφορηθείτε διαθέτοντας αρκετό χρόνο για διάβασμα αρχίζοντας από το βιογραφικό μου και στη συνέχεια μέσα από άρθρα και συνεντεύξεις μου που είναι αναρτημένες εδώ, στο Επαρχιακό φως. Η κυβέρνηση αν ήθελε να νοικοκυρέψει το κράτος είχε υποχρέωση ν’ άρχιζε το καθάρισμα της… κόπρου του Αυγεία εκ των έσω με γενική απολύμανση.  Αναδιαρθρώσεις παντού με ορθές σκέψεις, κανόνες δικαίου και συλλογική κοινοβουλευτική συμμετοχή. Αυτό χρειάζεται η χώρα… Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ωφελεί εθνικά.

 
Παραθέτουμε έναν πολύ πετυχημένο σχολιασμό για την ΕΡΤ από τον δημοσιογράφο και διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», Παρασκευά Περάκη.

 

 

Για τον πολύχρονο και επίμονο αγώνα κατά της διαφθοράς θα δείτε κάνοντας κλικ εδώ: 

 

 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com