Δευτέρα , 4 Μαρ 2024

Μεγάλη διαμαρτυρία κατοίκων για το Κέντρο Υγείας Κισάμου στο Καστέλι

 image0127

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Κισάμου για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας της περιοχής και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Θόδωρου Σταθάκη που οργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Υγείας ζήτησαν τη στελέχωσή του με προσωπικό και μέσα.

Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν πρόσφατο περιστατικό πνιγμού δύο τουριστών στην παραλία Κισάμου και το γεγονός ότι ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο στο σημείο του συμβάντος δεν υπήρχε εκείνη την ώρα οδηγός για να το κινήσει.

Ο δήμαρχος Κισάμου επισημαίνει ότι, «το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι παλιό και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις δεν έχει λυθεί».

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο σε έναν δήμο, που αριθμεί περί τις 12.000 χιλιάδες μόνιμο πληθυσμό και την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζεται με τον αριθμό των επισκεπτών προς στους δημοφιλέστερους προορισμούς Ελαφονήσου, Φαλασάρνων, Μπάλου, το μοναδικό Κέντρο Υγείας να υπολειτουργεί, με εγκληματικές συνέπειες για τη ζωή, τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών».

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ζήτησαν να γίνουν άμεσα οι ενέργειες για στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγούς των ασθενοφόρων και να ενισχυθεί η υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα για την προστασία της ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ζήτησε και ο μητροπολίτης Κισάμου- Σελίνου, κ.κ. Αμφιλόχιος, που βρέθηκε στον χώρο της συγκέντρωσης.

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

Στο μεταξύ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Κισάμου Θόδωρου Σταθάκη για στήριξη των προσπαθειών ικανοποιητικής στελέχωσης και λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κισάμου, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης υπενθύμισε χθες ότι από τις 16 Ιουνίου έχει καταθέσει Ερώτηση (μαζί με τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό), προς τον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας στον Νομό Χανίων.

Σε αυτήν συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές ρωτούν: «6) Σκοπεύει ο κ. Υπουργός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να ενισχύσει τα περιφερειακά ιατρεία του νομού Χανίων ή του Π.Ε.Δ.Υ. Χανίων;».

«Απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα, αλλά η πίεσή μας θα ενταθεί», τονίζεται από το Γραφείο του βουλευτή Γιώργου Σταθάκη.

 

 

Κάτοικοι που ρωτήθηκαν για το Κέντρο Υγείας μας είπαν:

image0123

Ηλίας Μητρόπουλος: «Το Κέντρο Υγείας Κισάμου κτίσθηκε πριν από 30 χρόνια και γίνανε εγκαίνια με την παρουσία πολλών επωνύμων και μη και σήμερα δυστυχώς φτάνει στο σημείο να εξαφανίζεται θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Θα περίμενα περισσότερη προσέλευση κόσμου που δυστυχώς δεν την βλέπω και είμαστε άξιοι για ότι παθαίνουμε».

image0119

Εμμανουήλ Παρτσακουλάκης: « Το Κέντρο Υγείας πρέπει να στελεχωθεί και όχι να κλείσει γιατί καλύπτει μια τεράστια περιοχή η οποία εκτός από την επαρχία Κισάμου καλύπτει πολλές φορές και περιοχές του Σελίνου. Η μεσαία τάξη  και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι έχουν στήριγμα τους αυτή την υπηρεσία ακόμα και για την εγγραφή φαρμάκων επειδή δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα σε ιδιώτες ιατρούς για να τους τα γράψουν, αφού η φτωχική τους σύνταξη είναι της τάξεως των 300 ευρώ». 

image0118

Ειρήνη Κουτσουνάκη: «Μας τα πήρανε όλα και προσπαθούνε να μας πάρουν και το Κέντρο Υγείας. Ο άνδρας μου έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και οι γιατροί εδώ του έχουν σώσει 5-6 φορές τη ζωή. Αν τελικά κλείσει το Κέντρο Υγείας θα είναι ένα ακόμα μεγάλο χτύπημα για το Καστέλι και δεν ξέρουμε τι θα απογίνουμε».

image0125

Νικόλαος Μαρεντάκης: «Πριν μερικές δεκαετίες όποιος αρρώσταινε τον πήγαιναν σε ένα πρακτικό γιατρό στα Χαιρεθιανά. Και το χέρι ή το πόδι σου να έσπαγες πάλι εκεί πήγαινες και στο έφτιαχνε με δεσίματα από σπάγκους και στηρίγματα αντί για γύψο μερικά καλάμια. Σε αυτές τις περιόδους φαίνεται πως θέλουν να μας γυρίσουν οι κύριοι που μας κυβερνάνε. Ντροπή τους είναι το λιγότερο που μπορώ να πω». 

image0116

Μάρω Πατεράκη: «Πληρώνουμε τόσα χαράτσια και φόρους και πάνε να μας εξαφανίσουν την παροχή υπηρεσιών υγείας. Στις επόμενες εκλογές να βάλουμε μυαλό για να επιλέξουμε σωστά…». 

image0019

Ευάγγελος Πατεράκης: « Αν δεν υπήρχε το Κέντρο Υγείας δεν θα ζούσα τώρα μετά το πρόσφατο χτύπημα στο κεφάλι που είχα σε παραλία της περιοχής».

image0115

Ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος τόνισε: «Σε μια εποχή που η υγεία ως δώρο πολύτιμο και αγαθό δεν μπορεί να είναι αντικείμενο απαξίωσης ούτε να θυσιάζεται στο βωμό της οικονομικής κρίσης και των όποιων μέτρων λιτότητας. Έτσι λοιπόν, στηρίζουμε την προσπάθεια των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι βλέπουν την υγεία τους να βρίσκεται και να παίζεται στη ρουλέτα των όποιων μέτρων λιτότητας και απαιτούμε όπως όλοι οι κάτοικοι της περιοχής την άμεση στελέχωση του προσωπικού και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Κισάμου». 

image0130

image0112

Η προϊσταμένη ιατρός του Κ.Υ. κα Μανωλίτσα Νικολακάκη τόνισε:  « Μας λείπουν ήδη επτά ιατροί από την Περιφέρεια του Κέντρου Υγείας ενώ υπάρχει γιατρός ο οποίος ανήκει στο Κέντρο Υγείας και δεν ήρθε καθόλου επειδή πήγε στο Νοσοκομείο. Το Κ.Υ. μένει ακάλυπτο, είμαστε ελάχιστοι γιατροί και δεν μπορούμε να καλύψουμε πλέον τις υπηρεσίες. Από κει κι ύστερα τα προβλήματα είναι τεράστια. Και το ασθενοφόρο το οποίο είναι συχνά χαλασμένο δεν καλύπτει τις βάρδιες. Ένας οδηγός να πάρει άδεια δεν μπορεί να εξυπηρετήσουμε καμία περίπτωση. Άλλο θέμα είναι με τα νυχτερινά. Όλο το καλοκαίρι περάσαμε με μία βάρδια ασθενοφόρου την ημέρα αντί για τρεις βάρδιες και χωρίς φύλακα με τεράστιους κινδύνους κάθε νύχτα ο κάθε γιατρός να κινδυνεύει γιατί και με τον τουρισμό και με την νοσηρότητα και λόγω της κρίσης που υπάρχει τα προβλήματα μας είναι τεράστια. Προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν οι ελάχιστοι γιατροί που έχουμε μείνει να κρατήσουμε το Κέντρο Υγείας. Τώρα είμαστε τέσσερις γιατροί με ειδικότητα και ένας ο αγροτικός». 

08-20140903

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com