Δευτέρα , 15 Απρίλιος 2024

Τον παλιό καλό καιρό που υπήρχε πειθαρχία και σεβασμός…

Η παλιά καλή περίοδος με μαθητές και μαθήτριες και καθηγητή με ευπρεπέστατες ενδυμασίες. Με τα “πρότυπα” όμως που βλέπουν τα παιδιά σήμερα θα υπάρξουν ακόμα πιο προκλητικές εμφανίσεις…

Η απόλυτη ελευθερία τελικά που έδωσε την δεκαετία του 1980 η πολιτεία στη μαθητιώσα νεολαία και η αρχή της δημόσιας παρουσίας στα Μ.Μ.Ε. κυρίως τα τηλεοπτικά του διαφορετικού φύλου, αποδεικνύεται δυστυχώς ως η μεγαλύτερη ηθική καταστροφή της παιδείας στα χρόνια της μεταπολίτευσης. 

Την περίοδο των γονιών μας όπως και της δικής μας γενιάς καθώς και στα μεταγενέστερα χρόνια – γενιά πενηντάρηδων σήμερα – υπήρχε στα σχολεία, στους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους αλλά και στο περιβάλλον ο προσήκοντας σεβασμός από μαθητές και μαθήτριες.. 

Με αφορμή, λοιπόν, την πρόσφατη εμφάνιση ενός μαθητή που παρουσιάστηκε με φούστα στο σχολείο του, αναφερόμαστε με πόνο ψυχής γι’ αυτό το ηθικό προκλητικό ολίσθημα που αποτέλεσε την αφορμή να εκνευριστεί ο καθηγητής του αντιδρώντας μέσα στην σύγχυση που τον διακατείχε για λίγα λεπτά με αυτό τον τρόπο. 

Ίσως να έπρεπε να ήταν πιο συγκρατημένος, αλλά δεν ήταν εύκολο με την δική του καλλιεργημένη παιδεία να δεχτεί αυτή την εικόνα με ηρεμία. Τον καταλαβαίνουμε και θλιβόμαστε για κάθε αρνητική συμπεριφορά που έγινε, γίνεται και ενδεχομένως να συνεχιστεί σε βάρος τους.  

Γιάννης Η. Κάκανος 

Τα μπουμπούκια ανθίζουν με νοικοκύρεμα…

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com