Τρίτη , 23 Ιούλιος 2024

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Πολεμική Αεροπορία τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Κορυφώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην 115η Πτέρυγα Μάχης όπως και σε όλη την επικράτεια οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στις 11 το πρωί στον χώρο της έκθεσης από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό παρουσία αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών, εκπροσώπων κομμάτων, συλλόγων και φορέων.  

Την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά ανέγνωσε στον χώρο της έκθεσης ο Επισμηναγός (Ι) Ιπτάμενος Χαράλαμπος Πετλίτσκας, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: “ Συμπληρώνοντας 110 χρόνια αεροπορικής ιστορίας, ανιδιοτελούς προσφοράς και καθοριστικής συμβολής στους αγώνες του έθνους, η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει τον καθημερινό της αγώνα για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας, αλλά και της ανιδιοτελούς παροχής ενός τεράστιου κοινωνικού έργου… Για δεκαετίες η Πολεμική Αεροπορία καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της αντίστασης και της αποτροπής, σε έναν αγώνα καθημερινής, συνεχούς και προκλητικής αμφισβήτησης κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων… 

Η Πολεμική Αεροπορία σήμερα, πιο ισχυρή, πιο έτοιμη, πιο ικανή από ποτέ, έχει εισέλθει στην επόμενη τεχνολογική εποχή μέσα από ένα τεράστιο αλλά τόσο αναγκαίο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτρεπτικής ισχύος, αλλά και της των υπερσύγχρονων Α/Φ Rafale και η αναβάθμιση των F-16 σε Viper, το πιο τεχνολογικό σύγχρονο F-16 παγκοσμίως, έχουν αλλάξει τις ισορροπίες στον αέρα, η δε άμεση ένταξη και πλήρης ενσωμάτωση τους αποδεικνύει την ποιότητα και επάρκεια του προσωπικού, αλλά και την ετοιμότητα και ωριμότητα του οργανισμού για την εισαγωγή του στην επόμενη αεροπορική γενιά…” 

Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε: “Οδηγός μας το τρίπτυχο “Πρωτοπορία – Καινοτομία – Όραμα” οι τρεις πυλώνες που πάνω τους και μέσω αυτών χτίζουμε την αεροπορική ισχύ του αύριο, προσαρμοσμένη στην απειλή που αντιμετωπίζουμε, στις περιοχικές προκλήσεις και στους επιχειρησιακούς στόχους που έχουμε θέσει. Πρωτοπορούμε, χρησιμοποιώντας την αεροπορική ισχύ με σύγχρονο διακλαδικό και διαλειτουργικό πνεύμα, δίνοντας για άλλη μία φορά το δικό μας ηχηρό παρόν στους ουρανούς του Αιγαίου και όπου αλλού η υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων επιβάλλει, αποτελώντας τον αδιαμφισβήτητο εγγυητή της αποτροπής…”. 

Από μεριάς του ο Διοικητής της 115ης Πτέρυγας Μάχης  Σμήναρχος Ιπτάμενος  Χρήστος Γρηγορούδης, μιλώντας στα Μ.Μ.Ε. τόνισε τα εξής: “ Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την αγάπη σας γιατί με αυτό τον τρόπο τιμάτε όχι μόνο την εορτή των Ταξιαρχών, αλλά παράλληλα και όλους τους Αεροπόρους που κάθε μέρα αγωνίζονται και θυσιάζονται τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά. Ευχόμαστε κι εμείς με την σειρά μας οι Άγιοι Αρχάγγελοι να σκεπάζουν κι εσάς όπως σκεπάζουν την Πολεμική μας Αεροπορία. Χρόνια σας πολλά να είσαστε καλά. 

Ακολούθησε ξενάγηση των επισήμων στον χώρο της έκθεσης, ενώ στη συνέχεια τους προσφέρθηκε εορταστικό γεύμα. Για το κοινό η έκθεση ήταν επισκέψιμη από τις 14.00 μέχρι τις 17.00’ η ώρα το απόγευμα. 

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Προβολή άρθρου

Σημείωση: Η πολιτιστική μας ιστοσελίδα φιλοξενεί χιλιάδες εκδηλώσεις αποτελώντας ένα ιδιαίτερα πλούσιο πολιτιστικό αρχείο στο διαδίκτυο και η υποστήριξη φίλων φορέων και συλλόγων είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να την διατηρήσουμε και το 2023.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com