Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Με χιουμοριστική διάθεση για πρόωρες εκλογές!


 

Οι καθημερινές αποδράσεις στην ορεινή ύπαιθρο και τα όμορφα αλλά ξεχασμένα χωριά μας, αποτελεί τόσο για μένα όσο και για τους ηλικιωμένους λιγοστούς πλέον, κατοίκους τους, μεγάλη χαρά.

Σ’ ένα, λοιπόν, μικρό ορεινό χωριό, όπου για καφενείο έχουν ένα σπίτι, βρέθηκα στην παρέα πέντε ηλικιωμένων, με τον μικρότερο να έχει υπερβεί το 75ο έτος της ηλικίας του και τον μεγαλύτερο να πλησιάζει στην ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου ζωής.

Η συζήτηση που είχαν ήταν πολιτικού χαρακτήρα και για πρώτη φορά στα χρονικά, όπως δήλωσαν, ήταν… αγαπημένοι μεταξύ τους χωρίς να εμπιστεύονται πια, κανένα από τα γνωστά κόμματα.

Λέει ο πιο μεγάλος:

«Aν o Μητσοτός κάνει πρόωρες εκλογές θα χεστεί η φοράδα στ’ αλώνι» και ξεσπούμε όλοι στα γέλια.

Πού το στηρίζεις αυτό, τον ρωτώ.  Και μου απαντά:

«Δεν το περίμενα από σένα να απορείς αφού παρακολουθείς τις ειδήσεις πιο καλά από εμάς εδώ πάνω. Θα σου πω όμως αφού κάνεις ότι δεν ξέρεις, μα εσύ ξέρεις πιο καλά από τον καθένα που κουνά χαλίκι».

Γέλασα με την φιλοφρόνησή του και άκουσα στη συνέχεια με προσοχή την πολιτική του σκέψη. «Τι Κυριάκος, τι Αλέξης. Ψέματα λένε και οι δυο όπως και οι άλλοι. Εκτός από την ασυμφωνία που έχουν σε κρίσιμα θέματα και την επιπόλαιη πολιτική που ασκούν, γέμισε η Ελλάδα με παράνομους μουσαφίρηδες. Δεν ψηφίζω ούτε το κόμμα που στήριζα μια ζωή και ήταν το ΚΚΕ».

«Κι εμείς», λένε οι άλλοι, «δεν θα ψηφίσουμε τα δικά μας, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία».

Ε, μένουν άλλα τρία κόμματα, τους λέω, αφού η σημερινή βουλή είναι εξακομματική.

«Ούτε τ’ άλλα θα ψηφίσουμε» λένε όλοι. Και τι θα γίνει δηλαδή άμα δεν ψηφίσουμε, τους θέτω το ερώτημα, για να πάρω μια ομόφωνη απάντηση λες και ήταν συνεννοημένοι.

 «‘Αλλους θα ψηφίσουμε γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα, θα … τιμωρηθούν από το λαό κατεβάζοντας πολύ πιθανόν και πιο χαμηλά από το 20% τα ποσοστά τους, ενώ τα άλλα τέσσερα, θα μείνουν έξω».

Ε, μα, τους απαντώ, είναι δυνατόν να συμβεί μια τόσο μεγάλη απόκλιση για το κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και οι άλλοι να μην βγάλουν τουλάχιστον ένα 3% να μπουν στη βουλή;

«E, εδώ θα είμαστε, αν θέλει ο Θεός και ζούμε και τα ξαναλέμε», απαντά ο μεγαλύτερος..

Για να δούμε λοιπόν, σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές αν οι πολιτικές τους εκτιμήσεις επαληθευτούν.

Για την ώρα ζήτησαν ανωνυμία και οφείλω να δεχτώ την επιθυμία τους, παρουσιάζοντας χιουμοριστικά την συνομιλία μας.

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com