Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

Ματιές στην “πολύπαθη” πόλη μας με το ιστορικό “ρολόι” να έχει δεχθεί επίθεση βανδάλων…

Οι τακτικές παρουσιάσεις θεμάτων αισθητικής και επικινδυνότητας που αφορούν την πόλη και το νομό μας γενικότερα, αποσκοπούν στο νοικοκύρεμα τους από τους αρμόδιους, αλλά και στην έκλειψη κακών συνηθειών από ορισμένους κακομαθημένους συμπολίτες μας, κοινώς βανδάλους!  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Ο πλέον “μορφωμένος” τοίχος της πόλης! 

Η κατά μήκος βόρεια πλευρά της πρόσοψης του τοίχου στον δημοτικό μας Κήπο ξεπέρασε στην ύλη ακόμα και “εγκυκλοπαίδεια” καθόσον εδώ και πολλά χρόνια “φιλοξενεί” λογιών, λογιών συνθήματα. Είναι προφανές, ότι κάθε μήνυμα που επιχειρεί να περάσει ο οποιοσδήποτε βανδαλίζοντας ένα μνημείο όπως το ρολόι, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αποδεκτό από τον μέσο πολίτη. Ας μπει επιτέλους ένα φρένο στην απαράδεκτη αυτή συνήθεια.

…………………………………………………………………………………………

Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια και “σκλαβωμένα” σημεία τους

Νοικοκυρεύτηκε η οδός Μπουνιαλή σε όλο το μήκος της ως προς τον ασφαλτοτάπητα. Με το καλό ν’ ακολουθήσουν και ανάλογες παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια της και ειδικά στο τμήμα με τα σκαλοπάτια που καταλαμβάνουν μέρος του πεζοδρομίου. Το ίδιο πρόβλημα με ορισμένα “σκλαβωμένα” τμήματα πεζοδρομίων το συναντάμε και σε άλλες οδούς, όπως για παράδειγμα είναι επί της οδού Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ η έλλειψη πεζοδρόμησης σε πολλές περιοχές εξακολουθεί να παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα για την πόλη. Μία από αυτές που έχει μεγάλη κυκλοφορία είναι η οδός Ηλία Δεληγιαννάκη. 

………………………………………………………………………………………………… 

                           Εκσυγχρονίζεται η οδός Στέργιου Σπανάκη

Εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε το νοικοκύρεμα της οδού Στέργιου Σπανάκη μεταξύ των οδών Μουντάκη και Παναγούλη όπου από χωματένιος στενός (περβολόδρομος) διαπλατύνεται σε κανονικό δρόμο. Ταυτόχρονα, όμως με την διαπλάτυνση που γίνεται οφείλουν να κατασκευάσουν πεζοδρόμια και αποχετευτικά έργα. Σε διαφορετική περίπτωση  αν συνεχιστούν οι τσιμεντένιοι τοίχοι σε όλο το μήκος, κάθε φορά που θα βρέχει η οδός θα μετατρέπεται σε ποτάμι.

…………………………………………………………………………………………………

      Αναγκαίοι οι ποδηλατόδρομοι όταν υπάρχουν ποδήλατα…    

Οι ποδηλατόδρομοι, αναμφισβήτητα είναι αναγκαίοι στις πόλεις εφόσον υπάρχουν  πολλά ποδήλατα και η ρυμοτομία της σε σχέση με τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν το επιτρέπουν. Δυστυχώς, όμως, στην πόλη μας το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο με έξαρση τους θερινούς μήνες αιτία που θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα με το στένεμα των κεντρικών οδών εξαιτίας τους όπου έγιναν. Το ίδιο πρόβλημα θα συμβεί και με τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος σχεδόν όλων των κεντρικών οδών. 

……………………………………………………………………………………………….    

                        Σε εξέλιξη τα έργα στην βορειοδυτική Τάφρο! 

Η βορειοδυτική τάφρος νοικοκυρεύεται για τα καλά. Με το καλό να συνεχιστούν οι εργασίες και στο υπόλοιπο νοτιοδυτικό  τμήμα της που έχει τα χάλια του… 

………………………………………………………………………………………………… 

                    Ταμπλό αφισοκολλήσεων σε εγκατάλειψη… 

Ο χρόνος φθείρει και αυτό το βλέπουμε ακόμα και στα ταμπλό αφισοκολλήσεων σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Μια συντήρηση αν όχι αντικατάσταση είναι επιβεβλημένη. 

…………………………………………………………………………………………………..

                   Μισοκρυμένη η πινακίδα ονοματοδοσίας της οδού! 

Η οδός Αθανασίου Σκληρού μισοκρυμμένη πίσω από το ζωγραφισμένο από τους καλλιτέχνες του δρόμου κιβώτιο του ΟΤΕ στη βορειοδυτική πλευρά του παλιού νοσοκομείου Χανίων. 
 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com