Παρασκευή , 29 Μαρ 2024

Μανούρα Σίφνου, τυρί παρέας για… ευθυμία!

image0040

https://eparxiakofos.gr/erotokritos-agia-marina-chanion/

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτος ο τίτλος είναι μια πραγματικότητα για όσους γνωρίζουν ή έχουν γευθεί αυτό το πολύ νόστιμο τυρί που παράγουν οι νοικοκύρηδες γεωκτηνοτρόφοι της όμορφης Σίφνου. Μανούρα την αποκαλούν στη Σίφνο και πρόκειται για ένα τυρί μαλακό και πικάντικο που παρασκευάζεται από πρόβειο, κατσικίσιο ή και αγελάδας γάλα. Έχει μικρό μέγεθος και το κάθε κεφάλι ζυγίζει μόνο μισό κιλό. Η εμφάνιση του αρχικά ίσως… τρομάξει αυτούς που δεν το ξέρουν αλλά είναι έτσι επειδή είναι βουτηγμένο σε οινολάσπη (κατακάθια του κρασιού στα βαρέλια) που του δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση. Η υπερβολική κατανάλωση φέρνει ευθυμία…   

Στη Σίφνο έζησα κατά το μακρινό παρελθόν δύο ολόκληρα χρόνια από το 1976 έως το 1978 και συνεχίζω να έχω δεσμούς φιλίας. Σήμερα, λοιπόν, λάβαμε ένα δέμα από φίλη οικογένεια του νησιού με κάμποσα κεφάλια Μανούρας. Περισσότερα, όμως, για την  παραγωγή και τον τρόπο που το τυροκομούν θα μάθετε ανοίγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: 

http://mysifnos.gr/%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%BD%CE%BF%CF%85/

Γιάννης Η. Κάκανος 

image0041

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com