Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κτηνίατρος και έμπορος δεν είναι συμβατά…

Με ραγδαίους ρυθμούς αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια η κτηνιατρική των ζώων συντροφιάς. Οι απαιτήσεις δε της κοινωνίας έχουν οδηγήσει στο να λειτουργεί η εν λόγω ειδικότητα σύμφωνα με τα πρότυπα του γενικότερου ιατρικού επαγγέλματος. 

Η κτηνιατρική για τα ζώα συντροφιάς αλλά και τα αδέσποτα που κυκλοφορούν και πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα εξαιτίας της διαχρονικής αδιαφορίας της πολιτείας, ασκείται ουσιαστικά σε ιδιωτικά ιατρεία μικρών ζώων ή και σε κλινικές ζώων.   

Κι ενώ οι κτηνίατροι αποβλέπουν στην προστασία της υγείας όπως και της ευζωίας των ζώων, συμβαίνει το παράδοξο, αν  όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα κτηνιατρεία, να λειτουργούν και ως εμπορικές επιχειρήσεις πουλώντας ζωοτροφές και διάφορα άλλα είδη. 

Αναμφισβήτητα οι τροφές του εμπορίου είναι αναγκαίες για τα ζωάκια ως συμπληρωματική τροφή, δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν όσοι έχουν κατοικίδια να τους δίνουν και φαγητό σπιτικό.

Για τις κατηγορίες σπιτικού φαγητού που δεν είναι σωστό να τρέφονται τα ζώα,  οι κτηνίατροι οφείλουν να συμβουλεύουν τους πελάτες τους που έχουν στην κατοχή τους ζωάκια και όχι να τους υποκινούν σε απαγόρευση προτείνοντας τροφές εμπορίου και μόνο.

Ετσι, θα αποφεύγονται και τυχόν παρεξηγήσεις μεταξύ συγγενών και φίλων.

Η καλύτερη λύση στο πρόβλημα αυτό θα ήταν η επέμβαση της πολιτείας ψηφίζοντας σχετική νομοθεσία,  ούτως ώστε τα κτηνιατρεία να λειτουργούν πλέον ανεξάρτητα και όχι μικτά.     

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com