Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία ξεσήκωσαν διαμαρτυρίες συλλόγων…

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία 

Με τη σχολική περίοδο να οδεύει προς το τέλος της, τα κενά εκπαιδευτικών είναι ακόμη υπαρκτά στα Χανιά! 

Η κατάσταση αυτή, αποτέλεσε και αφορμή προσκλητηρίου για μαζική παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων Χανίων προς γονείς και συλλόγους γονέων, αλλά και εκπαιδευτικούς που πραγματοποιήθηκε στις 9 το πρωί της Τρίτης στη Διεύθυνση ΠΕ Χανίων με αφορμή κυρίως τα κενά στο 17ο δημοτικό σχολείο της πόλης μας. 

Ο κ. Αλέκος Μαρινάκης 

Στη διαμαρτυρία έδωσε το παρόν και ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέκος Μαρινάκης ο οποίος με δήλωση του τόνισε: “ Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη  μας στο δίκαιο αίτημα των γονέων του 17ου δημοτικού σχολείου ούτως ώστε να τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν ακόμα πλησιάζοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς”. 

Δηλώσεις επίσης έκαναν οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων 16ου και 17ου δημοτικών σχολείων, ο πρόεδρος της Ένωσης γονέων Χανίων και η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας ΠΕ Χανίων ως εξής:

Η κα Ιωάννα Θώμου

Ιωάννα Θώμου: “Είμαι η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 16ου δημοτικού σχολείου και ταυτόχρονα γυμνάστρια στο σχολείο μας αλλά και στο 17ο σχολείο. Παραβρέθηκα με δύο ρόλους και το πάγιο αίτημα μας είναι να μας στείλουν δασκάλους να αναπληρώσουν τα κενά γιατί χρειαζόμαστε οπωσδήποτε εκπαιδευτικό προσωπικό, όχι μόνο στο 17ο σχολείο, αλλά και σε άλλα”.  

Η κα Θωμαή Καστανά

Θωμαή Καστανά, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 17ου δημοτικού σχολείου: “Το πρόβλημα μας το έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και μέρες, είναι η έλλειψη δασκάλου για το ολοήμερο, κλείνουν δύο  τμήματα του ολοήμερου της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση για τα 35 παιδιά που στερούνται ουσιαστικής διδασκαλίας. Η συνάντηση που είχαμε με την διευθύντρια ήταν μια ανακούφιση στον προβληματισμό μας και ευελπιστούμε στη λύση του προβλήματος”. 

Ο κ. Σταμάτης Μαμάγκας 

Σταμάτης Μαμάγκας: “Ως πρόεδρος της Ένωσης γονέων Χανίων, δηλώνω ότι η Ένωση μας συμπαραστέκεται στο αίτημα των γονέων του 17ου δημοτικού σχολείου. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτά τα ζητήματα. Βρισκόμαστε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς και καλούνται οι γονείς στη διαμαρτυρία γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχουν και καλούνται να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι. Οι γονείς διεκδικούν το αυτονόητο δηλαδή δάσκαλο για τα παιδιά τους. Και άλλα σχολεία έχουν προβλήματα που πάνε να τα καλύψουν με προσωρινές λύσεις και όχι με επιπλέον δασκάλους καλύπτοντας ακόμα και τα κενά που παρουσιάζονται όπως π.χ. από κάποια ασθένεια ή εγκυμοσύνη”. 

Η διευθύντρια κα Πόπη Ψαρουδάκη  

Από μεριάς της η διευθύντρια Πόπη Ψαρουδάκη υπογράμισε: “Από την σημερινή συνάντηση μας με τους γονείς είχε ως επίκεντρο ένα κενό δασκάλου που υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο και το οποίο μας αναγκάζει μέχρι να καλυφθεί να κλείσει ένα από τα πέντε τμήματα του ολοήμερου σχολείου. Η αλήθεια είναι ότι έχει μετακινηθεί από αυτό το σχολείο η διευθύντριά του και είναι στη θέση της προϊσταμένης των εκπαιδευτικών τμημάτων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης Χανίων. Έχουμε κάνει όμως αίτημα για να έρθει εκπαιδευτικός και να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση, προέκυψε και μία άδεια ενός εκπαιδευτικού για λόγους πατρότητας καθ όσον δικαιούνται 14 εργάσιμες ημέρες με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το σχολείο με όλες του τις δυνάμεις σε ανθρώπινο δυναμικό να καλύπτει όσο μπορεί με κάθε φιλότιμο το διδακτικό του έργο. Ναι, με κατανόηση βλέπουμε το αίτημα τους και είναι δική μας υποχρέωση να το καλύψουμε. Έχουμε αιτηθεί δασκάλου από το υπουργείο παιδείας ωστόσο περιμένουμε να γυρίσουν και από μακροχρόνιες άδειες κάποιοι δάσκαλοι και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ευχαριστώ πολύ τους γονείς για την υπομονή τους αλλά και τους δασκάλους του συγκεκριμένου σχολείου που κάνουν ότι μπορούν για να έχουν τα παιδιά αυτό που χρειάζονται”.           

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος 

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com