Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς προσκυνητές οι εσπερινοί Αγίας Αικατερίνης

Η Αγία Αικατερίνη μαρτύρησε αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής. Ήδη σε ηλικία 18 ετών γνώριζε την ελληνική και λατινική φιλολογία και φιλοσοφία. 

Με τον προσήκοντα σεβασμό στα μέτρα πρόληψης της πανδημίας τελέστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο ιστορικό Σιναϊτικο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης όπως και στον περικαλλή νέο Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας στη Νέα Χώρα οι ακολουθίες του εσπερινού χωρίς προσκυνητές και με κλειστές τις πόρτες. 

Ηλιας Ι. Κάκανος 

Από το οδοιπορικό μας το 2012 στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά θα διαβάσετε και θα δείτε σύντομες βιντεοσκοπήσεις στους παρακάτω συνδέσμους. 


Εξωτερική όψη του Σιναϊτικού μοναστηριού του οποίου η παρουσία στην περιοχή των Χανίων στην εξαιρετικά εύφορη πεδιάδα μεταξύ των χωριών Μουρνιών και Περιβολίων μαρτυρείται από τη δεύτερη Βυζαντινή περίοδο της Κρήτης.  
Από το 1992 που τέθηκε ο θεμέλιος λίθος ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στη δυτική πλευρά της Νέας Χώρας έχουν περάσει 28 χρόνια. Οι ανάγκες, όμως, της συνοικίας που όλο επεκτεινόταν ήταν η αφορμή να κτιστεί η εκκλησία της οποίας αν και οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί, τελέστηκαν το 2014 τα εγκαίνια της και αποτελεί τον δεύτερο ενοριακό Ιερό Ναό της μεγάλης πλέον συνοικίας. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com