Τετάρτη , 27 Ιανουάριος 2021
Ανακοίνωση

Κάτι άλλο χρειάζεται η χώρα, το βρήκε άραγε;

Η ενασχόληση με τα κοινά – αυτοδιοίκηση, πολιτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση έπρεπε να ενδιέφερε τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, αλλά για να συμβεί αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παιδεία των λαών που πιστεύουν και σέβονται το δημοκρατικό πολίτευμα, ν’ αποτελεί εγγύηση.  

Κι ενώ το πολίτευμα της Δημοκρατίας γεννήθηκε στην αρχαία σοφή Ελλάδα, οι μεταγενέστερες γενιές το χρησιμοποίησαν μοναχά ως ονομασία και ιδού το κατάντημα της χώρας…        

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης ο λαός της Ελλάδας απόλαυσε μικρά ευχάριστα διαλείμματα από ορισμένες κυβερνήσεις αλλά το μερίδιο των μεγάλων ευθυνών βαρύνει κυρίως πολιτικές οικογένειες. Δεν χρειάζονται περισσότερα, άλλωστε, ο αδέκαστος ιστορικός του μέλλοντος θα διαφωτίσει την έρευνα του με όλες τις νεότερες πηγές.

Από την πρόσφατη ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού με επικεφαλής σύμφωνα με το ιδιαίτερα αξιόλογο βιογραφικό του, είναι ο κ. Ιωάννης Σακκάς, πρώην Εισαγγελέας και πολιτευτής με το κόμμα των ΑΝΕΛ.   

Από την πλευρά την δική μας επειδή σεβόμαστε την σωστή ενημέρωση αναφερθήκαμε στην…εκκολαπτόμενη πολιτική κίνηση την οποία θα παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΚΚΑ    

“Ο Ιωάννης Σακκάς, παραιτηθείς Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1959. Οι γονείς του Κωνσταντίνος και Μαρία ήταν φτωχοί αγρότες και με τα πέντε αδέλφια του ασχολούντο με γεωργικές εργασίες στο Παναιτώλιο Αιτ/νίας.. Είναι πτυχιούχος α) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και β) του Τμήματος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο στρατό ξηράς. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και το 1987 μετά από εξετάσεις διορίστηκε δικαστικός γραμματέας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Το 1995 μετά από εξετάσεις στον Άρειο Πάγο διορίστηκε Δικαστικός Πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ενοχικού Δικαίου). Μετατάχθηκε στον Εισαγγελικό Κλάδο, τοποθετηθείς ως Εισαγγελικός Πάρεδρος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας. Ως Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Γρεβενών (2005), Χαλκίδας (2005-2008) και Αθηνών (2008-8/3/2011, οπότε και απεχώρησε λόγω παραίτησής του από το Δικαστικό Σώμα με δημόσια δήλωση…” 

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com