Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

Καταστροφές από άσχημες καιρικές συνθήκες στην Κουντούρα Σελίνου Χανίων

Δεν πέρασαν 48 ώρες από την καταστροφή που προκάλεσε στο σύντομο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος σε θερμοκήπια στην περιοχή του Κριού της Κουντούρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου και οι ζημιές πολλαπλασιάσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από την έντονη νεροποντή που άρχισε το απόγευμα της Κυριακής.

Τα πρώτα έντονα φαινόμενα αυτού του Φθινοπώρου ήταν αρκετά για να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα εξαιτίας της υπερχείλισης όλων των ρεμάτων που εκβάλουν στη θάλασσα, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια. Παράλληλα πολλά ήταν τα σημεία του ορεινού οδικού επαρχιακού δικτύου της ίδιας δημοτικής περιφέρειας που σημειώθηκαν κατολισθήσεις με την έντονη βροχόπτωση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω στο οδόστρωμα πέτρες και λάσπες που καθιστούσαν επικίνδυνη την κυκλοφορία, ενώ ορισμένα χωριά όπως ο Βουτάς, η Σαρακήνα και η Σπίνα, είχαν αποκοπεί για αρκετές ώρες.  

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος

Ο κ. Νίκος Φραγκιουδάκης

Από το χθεσινό μας οδοιπορικό στην πληγείσα περιοχή καταγράψαμε δηλώσεις επαγγελματιών και κατοίκων. Στο ίδιο μήκος εκφράστηκαν όλοι αποδίδοντας την καταστροφή στην αδιαφορία των αρμοδίων να καθαρίσουν τα ποτάμια. Στην Κουντούρα συναντήσαμε και τον δήμαρχο κ. Αντώνιο Περράκη ο οποίος μας είπε: « Η νεροποντή που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και κράτησε περίπου δύο ώρες υπερχείλισε και τον μεγάλο ποταμό που κατεβαίνει από τα χωριά Βουτά, Μουστάκω και τον ορεινό όγκο του πρώην Δήμου Πελεκάνου είχε σκεπάσει την γέφυρα εδώ στον κεντρικό δρόμο από και προς την Κουνούρα και το ύψος του νερού ξεπερνούσε το μισό μέτρο. Αυτό το φαινόμενο είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των σπιτιών που βρίσκονται παρακείμενα στους ποταμούς και τα ρυάκια να έχουν πλημμυρίσει μαζί με ένα μεγάλο μέρος από τα θερμοκήπια. Η νεροποντή προκάλεσε ακόμα και μεγάλη ζημιά στην γεώτρηση της περιοχής».   

Η κα Κατερίνα Μαράκη
Αγγελής Μανουσάκης, πρόεδρος ΤΟΕΒ
Ο κ. Γιώργος Ροδομαγουλάκης

Ιδιοκτήτης θερμοκηπίου με μεγάλες καταστροφές ο κ. Μαργιολάκης
Ιδιοκτήτρια θερμοκηπίου με μεγάλες καταστροφές…
Ο κ. Ευτύχιος Φραγκέδης και η κα Μαριάννα Πατσουράκη καθαρίζουν την αυλή του καφενείου    
Βαγγέλης Κοντορίνης. Πλημμύρισε και το σπίτι μου, έχω πάθει μεγάλη ζημιά.

Διάφορα άλλα στιγμιότυπα από τις καταστροφές και τις κατολισθήσεις.

KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com