Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Καταγγελία κατοίκων του Αζωγυρέ Σελίνου για περιβαλλοντική καταστροφή…

Περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή τους καταγγέλλουν κάτοικοι του Αζωγυρέ της δημοτικής περιφέρειας Καντάνου Σελίνου κάνοντας λόγο για σειρά αυθαίρετων ενεργειών από εργολαβικά συνεργεία που εκτελούν το δημόσιο έργο της βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου της περιοχής. 

Τα “Χανιώτικα νέα” βρέθηκαν στην πανέμορφη αυτή περιοχή του Σελίνου με τον υπογράφοντα ως τακτικό τους συνεργάτη, ο οποίος μίλησε με ανθρώπους του χωριού όπου του εξέφρασαν σε ιδιαίτερα φορτισμένο ύφος την αγανάκτηση τους με όσα συμβαίνουν στον τόπο τους, ζητώντας άμεσα την παρέμβαση εισαγγελέα.  

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ 

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ, Ευτύχιος Κουκουτσάκης, μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εδώ και τέσσερις μήνες αντιμετωπίζει το χωριό μας μια μεγάλη απειλή εξαιτίας εργολαβίας δημοσίων έργων που έχει ανατεθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και αφορά στη βελτίωση του κεντρικού δρόμουμέσα από το χωριό μας. 

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος εργολάβος κάνει ό,τι θέλει, δίχως να σέβεται τις περιουσίες μας και το φυσικό περιβάλλον. Έχει προκαλέσει μέχρι τώρα με τις παρανομίες του τρόμο και ανησυχία σε όλους μας, ακόμα και τον τραυματισμό ενός μικρού παιδιού από τις πέτρες και τα χώματα που πετιούνται κατόπιν εκρήξεων από δυναμίτες που βάζουν σε βράχια κοντά στο χωριό, δίχως να έχουν προειδοποιήσει κανένα και χωρίς να λάβουν μέτρα προστασίας”.  

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Ο ίδιος τονίζει πως “η καθημερινότητα των κατοίκων του Αζωγυρέ έχει ως εξής: όλοι με αναπνευστικά προβλήματα. Τα σπίτια μας γεμάτα σκόνες, τα παντζούρια κλειστά, όλοι σε απόγνωση και κανένας δεν νοιάζεται όσο και αν φωνάζουμε το θέμα κουκουλώνεται. Από ποιους και για ποιον λόγο , αναρωτιέμαι, κρύβεται όλο αυτό και γιατί έχουν τόση συγκάλυψη από αρμόδιους φορείς; “. 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που συναντήσαμε ήταν η φοβερή δυσκολία στην αναπνοή από τις σκόνες ακόμα και την ώρα που δεν εκτελούνταν εργασίες εξαιτίας του ανέμου.   

Περισσότερα στο σημερινό δισέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Γιάννης Η. Κάκανος  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com