Κυριακή , 26 Μάϊος 2024

Καμία υποστήριξη των… φορέων στον άτυχο 19χρονο ΑμεΑ…

Δοκιμασία δικαιοσύνης και πολιτείας η δίκη στο Ρέθυμνο

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’΄ε.α.

Για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης από την παιδική ηλικία του 20χρονου σήμερα Γιάννη σε χωριό του Δήμου Πλατανιά αναφερθήκαμε και πρόσφατα, όπως άλλωστε και αρκετά μέσα ενημέρωσης έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Μία υπόθεση η οποία έχει προκαλέσει θυμό και οργή, καθώς ο νους κανενός λογικού ανθρώπου δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να συμβαίνει.

Και μπορεί με απόφαση της Δικαιοσύνης να έχουν προφυλακιστεί ακόμη και άτομα υπεράνω υποψίας, η κοινωνία όμως, οι αντιπρόσωποί της στη Βουλή, άλλοι φορείς “πολιτισμού” αλλά και η Εκκλησία, δεν έχουν συμπαρασταθεί ως όφειλαν σε αυτό τον άτυχο συνάνθρωπό μας. 

Για όσους δεν διαθέτουν οικονομική ευμάρεια και είναι αδικημένοι ή και κακοποιημένοι, όπως στην περίπτωση του   Γιάννη, ο οποίος τόλμησε να κατονομάσει πρόσωπα και πράξεις που, δυστυχώς, τον “στοίχειωναν” από την παιδική του ηλικία, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην ποινική διαδικασία στην Ελλάδα.

Και αυτό, λόγω των επιεικών νομοθεσιών που διέπουν τις κακουργηματικές πράξεις.

Την ίδια ώρα η Βουλή που εψήφισε τις νομοθεσίες αυτές, με την πλειοψηφία μάλιστα των 300 να αποτελείται από νομικούς, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε αλλαγές, κι έτσι διαγωνίζεται η αδικία και η διαφθορά, αναδεικνύοντας τη χώρα μας “πρωταθλήτρια”, όπως έχουμε τονίσει και σε προγενέστερα άρθρα μας. 

Στην Ελλάδα η υπεράσπιση κοστίζει, διότι δεν πρόκειται μόνο για την πληρωμή των νομικών με αντίστοιχα παράβολα, αλλά πολλές φορές και με “μαύρο” επί πλέον χρήμα και αλίμονο σε αυτούς που επιθυμούν να δικαιωθούν και δεν διαθέτουν…  «Όπου φτωχός και η μοίρα του» λέει μια σοφή παροιμία.

Έτσι είναι δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα της ζωής των φτωχών Ελλήνων. 

Η χώρα μας, βέβαια, είναι μέλος της Ευρώπης και ω εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουν οι Ελληνες ως πολίτες της Ένωσης, το Δίκαιο που διέπει και επηρεάζει ακόμα και την δική τους καθημερινότητα.

Κάτι τέτοιο, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για τους οικονομικά αδύναμους…

Με το άρθρο μας δεν θα πετύχουμε τίποτα ευνοϊκό για αδικηθέντες πολίτες αυτής της κατηγορίας, πλην την ενημέρωσης για ανάλογες καταστάσεις που θα μπορούν να συσπειρώσουν κοινωνίες και φορείς να υποστηρίξουν ευπαθείς ομάδες ή μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως είναι η σοβαρή υπόθεση του σεξουαλικά κακοποιημένου ΑμεΑ Γιάννη. 

Όπως είναι γνωστό, έχουν δείξει ενδιαφέρον να τον στηρίξουν στην ποινική διαδικασία αφιλοκερδώς δύο καταξιωμένοι νομικοί του νομού μας. Τα παράβολα όμως από που θα πληρωθούν; Από τους ίδιους ή από τρίτους και ποιους, αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα οι φορείς αλλά και ο Σύλλογος ΑμεΑ δεν έχουν δείξει συμπαράσταση στον άτυχο νέο και η δομή που φιλοξενείται ο Γιάννης, όπως πληροφορηθήκαμε, δεν επιτρέπει ούτε τηλεφωνική επικοινωνία να έχουν μαζί του άνθρωποι ακόμα και συγγενικού του περιβάλλοντος. 

Η δίκη δύο εκ των μέχρι σήμερα κατηγορουμένων επρόκειτο να γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2021, ωστόσο μετά από αίτημα των δικηγόρων τους, αναβλήθηκε για τις 23 Μαρτίου 2022. 

Η αυριανή ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον αλλά και με πολλά ερωτηματικά καθόσον έχει καταχωρηθεί στο πινάκιο 5η κατά σειρά εκδίκασης, που μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για μία ακόμα αναβολή. 

Για περισσότερα παραθέτουμε ενδεικτικά τους παρακάτω συνδέσμους: 

Και στα “Χανιώτικα νέα”

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com