Παρασκευή , 31 Μαρ 2023

Καλλιτέχνες ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος στον Αζωγυρέ

Στη μέση η κα Linda Mcguilinda Mcguire που έχει αναρτήσει έναν πίνακα ο οποίος απεικονίζει την ελπίδα.  

Η καταστροφή του περιβάλλοντος που ήδη έχει προκληθεί και ο κίνδυνος να συμβούν μεγαλύτερες καταστροφές στο ιστορικό χωριό του Σελίνου, τον Αζωγυρέ καθώς και σε όλη την περιοχή από εταιρεία που ανέλαβε δημοσίων έργων ευαισθητοποίησε αρκετούς νέους καλλιτέχνες, φίλους του χωριού για να εκδηλώσουν το βράδυ της Τρίτης την αντίθεση τους στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τους επί πλέον κινδύνους που αντιμετωπίζουν περιουσίες και κάτοικοι του χωριού. 

Απρόσμενη αλλά ιδιαίτερα ευχάριστη χαρακτήρισε την συμπαράσταση των νέων καλλιτεχνών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ Ευτύχιος Κουκουτσάκης, ο οποίος απαντώντας στα “Χ.ν.” υπογράμμισε τα εξής: “ Η σημερινή καλλιτεχνική έκθεση διοργανώνεται από νέους καλλιτέχνες που αγαπούν τον τόπο μας και τον έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα απολαμβάνοντας την ομορφιά της άγριας φύσης, χαρίσματα που έχει το χωριό και η ευλογημένη περιοχή μας. Για πολλές ώρες απολάμβαναν το μπάνιο τους στον ποταμό με το γάργαρο καθάριο νερό στην κοίτη του κάτω από τη βαθύσκιωτη σκιά αιώνιων πλατάνων και άλλων δέντρων”, ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε: “ Τις δραματικές καταστάσεις που συμβαίνουν εδώ πληροφορήθηκαν οι νέοι καλλιτέχνες από το διαδίκτυο και από social media γεγονός που τους ευαισθητοποίησε κάνοντας τους να έρθουν ξανά στο χωριό το οποίο δεν ήταν έτσι όπως το ήξεραν. Ο καταρράκτης πλέον δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν και αρκετά αιωνόβια πλατάνια. Βρήκαν σχεδόν άδειο από τουρισμό το χωριό αφού οι φετινοί μας επισκέπτες στην πλειοψηφία τους έφυγαν. Έτσι, λοιπόν αποφάσισαν να συνδράμουν στον αγώνα μας με μία όμορφη ειρηνική δράση μαζί με άλλους τοπικούς καλλιτέχνες πραγματοποιώντας την αποψινή έκθεση ελπίζοντας στην αφύπνιση όλης της τοπικής κοινωνίας και την συντόμευση των επεμβάσεων από τις Αρχές. Εκθέτουν λοιπόν, τα πιο ακραία δημιουργήματα τους στην κοινή γνώμη δίνοντας τίτλο στην έκθεση “Ξυπνήστε”.         

Από πλευράς του Πολιτιστικού Συλλόγου και των κατοίκων του χωριού μας γενικότερα αισιοδοξούμε ότι αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει μια επιπλέον δύναμη η οποία θα αποτρέψει τους περαιτέρω κινδύνους της φύσης, των μνημείων όπως την ιστορική γέφυρα που κτίστηκε το 1914, το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων  και ακόμα την άμεση επέμβαση αποκατάστασης του εγκληματικού λάθους να τοποθετήσουν στη θέση του γκρεμισμένου γεφυριού στην διακλάδωση για την Ασφεντηλιά μια πολύ μικρή σε διάμετρο σωλήνα για να διαπερνούν τα νερά του χειμάρρου”, κατέληξε ο κ. Κουκουτσάκης. 

Στην παρέα των καλλιτεχνών και ο υποψήφιος δήμαρχος Ευτύχης Δαμηλάκης ο οποίος υπέγραψε μαζί με όλους το κείμενο συμπαράστασης των κατοίκων του Αζωγυρέ. Μεταξύ των καλλιτεχνών και η Μαγδαληνή Τσικλέα από την Αθήνα που δείχνει στο έργο της μία κοπέλα την οποία παρομοιάζει με τη φύση και την μπουλντόζα που θέλει να την καταστρέψει. Ενας άλλος καλλιτέχνης ο Διονύσης Κιάμος δείχνει μέσα από τις κατασκευές (μαχαίρια κρητικά) που απεικονίζουν τα ζώα που ζουν στο μέρος αυτο πού έχουν χάσει το “σπίτι” τους. Ο Ευτύχης Κουκουτσάκης με την σύζυγό του Rebbeka Hamliton δείχνουν ένα σημείο του ποταμού που έκαναν μπάνιο οι επισκέπτες και τώρα δεν υπάρχει. Επίσης η Linda Mcguilinda Mcguire έχει αναρτήσει έναν πίνακα που απεικονίζει την ελπίδα.  

Παραθέτουμε αρκετά στιγμιότυπα από την παρέα των καλλιτεχνών και την περιοχή. 

Γιάννης Η. Κάκανος 

Αριστερά ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευτύχιος Κουκουτσάκης και δεξιά ο υποψήφιος δήμαρχος Ευτύχιος Δαμηλάκης

Το ιστορικό γεφύρι στο χωριό το οποίο κινδυνεύει…

Η Μαγδαληνή Τσικλέα
Ο Διονύσης Κιάμος
Ο Ευτύχης Κουκουτσάκης με την σύζυγό του Rebbeka Hamliton

………………………………………………………………………………………………………

Παραθεριστική απόλαυση στα studios Erotokritos αντικριστά με την ιστορική νησίδα Θοδωρού Αγίας Μαρίνας Χανίων 

Διανύοντας τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τα μικρά πολυτελέστατα διαμερίσματα μας με την επωνυμία Ερωτόκριτος, Studios Erotokritos, στο όγδοο χιλιόμετρο του κεντρικού δρόμου Χανίων Πλατανιά, θα μας βρείτε στην αρχή της Αγίας Μαρίνας με την θαυμάσια αμμώδη και μεγάλη σε έκταση παραλία της έχοντας αντικριστά το ιστορικό νησάκι Θοδωρού. Οι τιμές μας, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, εξακολουθούν να παραμένουν φιλικές τόσο για την διαμονή σας όσο και στα είδη του καταστήματος μας με την ίδια ονομασία.  Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας. Καλές διακοπές. 

Ηλίας Ι. Κάκανος 

Τηλ. 6906020120

Μεγάλη προσφορά με μείωση από 20% έως και 40% των τιμών σε όλα τα είδη και στα Κρητικά μαχαίρια μας στο κατάστημα Ερωτόκριτος Τηλ. 6906020120

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com