Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Καινοτομίες για μια δυνατή πατρίδα…

Χειμώνα και Καλοκαίρι, όλο τον χρόνο διαθέσιμα
Μια φορά κι έναν καιρό” ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος έβαλε τάξη και πειθαρχία στην κίνηση των κρατικών οχημάτων. Μείναμε, όμως στην περίοδο αυτή με τις νομοθεσίες του να ισχύουν, έλεος!


Με καινοτομίες και όχι αντιγραφές και γραφειοκρατίες ή εφαρμογή αναχρονιστικών νομοθεσιών στην πολιτική και στον δημόσιο τομέα, θ’ αποκτήσουμε ισχυρή και ανεξάρτητη πατρίδα. 

Σήμερα βρισκόμαστε λίγο πριν από το χείλος του γκρεμνού και οφείλουμε να βιαστούμε. Οι διαχρονικές συνήθειες του παρελθόντος πρέπει να αντικατασταθούν από ορθές σκέψεις και τίμια εργασία από όλους.

Στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση, σε νευραλγικούς τομείς (Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Κλήρος, Εκπαίδευση, Δικαιοσύνη)  όπου ακόμα κυριαρχούν οι καρεκλοκένταυροι  ή οι ρουσφετοδιοριζόμενοι καθώς επίσης  και στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλεται ν’ αλλάξουν πολλά. Διαφορετικά, με τα ίδια και τα ίδια, θα συνεχίζουμε να είμαστε για… πανηγύρια.  

Για την κάθε περίπτωση, πολλά μπορούν να γίνουν.  Ας αρχίσουν επιτέλους οι μεταρρυθμίσεις από την πολιτική, με κατάργηση του δικαιώματος του εκάστοτε πρωθυπουργού να επιλέγει και να συμπεριλαμβάνει στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα. Στον δημόσιο τομέα να εκλείψει η παράνομη δαιδαλώδη γραφειοκρατία. Στον κλήρο να γίνει εν μέρη ένας σωστός διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Και στις Ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας, στην  Εκπαίδευση και την Δικαιοσύνη, να προάγονται οι άριστοι και όχι με τα χρόνια υπηρεσίας. 

Γιάννης Η. Κάκανος    


KAKANOS_NEW_CARDS_.cdr

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com