Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Ισόβια κάθειρξη και ισόβια πολιτική παρουσία

Ισόβια κάθειρξη είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές για σοβαρά ποινικά αδικήματα σοβαρά. Ο όρος ισόβια (ίσος+βίος) σημαίνει ότι είναι ίση με τον βίο, το χρονικό διάστημα ζωής του ανθρώπου. 

Στο ελληνικό ποινικό δίκαιο είναι πλέον η υψηλότερη μεμονωμένη ποινή που μπορεί να επιβληθεί, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 105 του ελληνικού Ποινικού Κώδικα, η έννοια είναι πλασματική, δηλαδή καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη μπορούν να αποφυλακιστούν αν έχουν εκτίσει τουλάχιστον είκοσι (20) έτη της ποινής τους, ή δεκαοκτώ (18) έτη, σύμφωνα με νέο νόμο που ψηφίστηκε το 2021, αν έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους. 

Στην πολιτική τώρα, όταν λέμε ισόβια παρουσία εννοούμε ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε πολιτικός να θέτει υποψηφιότητα και να εκλέγεται από το πιστό του… κοπάδι που έχει φροντίσει να είναι πάντα ταισμενο, σε παράφραση βέβαια, μέχρι τον φυσικό του θάνατο… Αυτοί, λοιπόν, οι έξυπνοι “ισοβίτες”, αναζητώντας σίγουρη πελατεία, μερίμνησαν για τους εγκληματίες να έχουν την διά νόμου επιείκεια και ακόμα να λαμβάνουν και άδειες εξόδου. 

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν αυτούς τους… πατριώτες προστάτες μας, που μόνο το καλό μας θέλουν, αλλά πολλοί δεν το… καταλαβαίνουν!   

Γιάννης Η. Κάκανος 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com