Ανακοίνωση

Ιατρείο το πρώην κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού Κολυμπαρίου

  http://www.haniotika-nea.gr

SONY DSC

Εγκαινιάσθηκε χθες με αγιασμό και  θα λειτουργεί πλέον από σήμερα και επίσημα ως Περιφερειακό Ιατρείο Κολυμπαρίου το πρώην κτήριο που στέγαζε από τη δεκαετία του 1950 τον τότε Σταθμό Χωροφυλακής και από το 1984  με την ενοποίηση της Αστυνομίας πόλεων και της Χωροφυλακής, Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής.

Αυτό, όμως, το ιστορικό κτήριο παρέμενε  τα τελευταία χρόνια  κλειστό, μέχρι τη στιγμή που οι κάτοικοι με τη σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων νευροχειρουργού  κ. Γεωργίου Αρχοντάκη το κατέλαβαν και μετέφεραν τον εξοπλισμό του Ιατρείου.  

Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων του Κολυμπαρίου ο κ. Αντώνιος Ναξάκης δήλωσε τα εξής: «Με αγώνα πολλών κατοίκων και με καταλήψεις του κτηρίου, τώρα και 1.5 χρόνο, με τα εγκαίνια διεκδικήθηκε το κτήριο να περάσει στον Δήμο. Εχουμε τώρα παραχωρητήριο, που το κτήριο παραχωρείται πλέον στο Υπουργείο Υγείας και άρα θα παραλειφθεί από υπευθύνους του Τομέα υγείας του Νομού Χανίων ή της Περιφέρειας. Οι επισκευές που έχουν γίνει τρεις φορές βάρυναν αποκλειστικά κατοίκους της περιοχής».

Ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης μας είπε ότι «ο Δήμος ξεκίνησε από το 2012 μία διαδικασία διεκδίκησης του κτηρίου και στην πορεία κάτοικοι της περιοχής με Φορείς πήραν και αυτοί μία πρωτοβουλία προκειμένου το συγκεκριμένο κτήριο, που ήταν αδρανές για το ελληνικό δημόσιο, να στεγάσει το Περιφερειακό ιατρείο του Κολυμπαρίου.

Ο νευροχειρουργός κ. Γεώργιος Αρχοντάκης τόνισε: «Σήμερα είμαστε όλοι πανευτυχείς, γιατί μία προσπάθεια, που μπορώ να πω ότι ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με μία ιδέα ξαφνική που μου ήρθε μαζί με ορισμένους κατοίκους από το Κολυμπάρι και τους είπα ότι πρέπει να κάνουμε κατάληψη στον κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού, έγινε πραγματικότητα. Πράγματι έγινε η κατάληψη και εξοπλίστηκε το Κέντρο Υγείας και τώρα φτάσαμε στη στιγμή να κάνουμε τα εγκαίνια.

Τέλος, ο διευθυντής του Νοσοκομείου Χανίων κ. Χαράλαμπος Δουλγεράκης υπογράμμισε: «Μετά από μία μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από την Επιτροπή Αγώνα εδώ, από τον Δήμο και από τη μεριά του Νοσοκομείου αλλά και πολλών άλλων που βοήθησαν βουλευτών, δημάρχων κ.λπ. φτάσαμε στο αίσιο τέλος της υπόθεσης και επετεύχθη ο σκοπός που είχαμε από την αρχή, να αποδοθεί δηλαδή αυτός ο χώρος στους κατοίκους του Κολυμπαρίου και με την απόφαση των συναρμόδιων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους ο χώρος περνά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Εμείς με τη σειρά μας προφανώς θα το συνεχίσουμε να το λειτουργούμε σύμφωνα και με την επιθυμία όλων των κατοίκων που έχουν δώσει μεγάλους αγώνες και προσπάθειες για το επισκευάσουν ως το Περιφερειακό Ιατρείο του Κολυμπαρίου».

Για τη νέα υπηρεσία στο κτήριο του πρώην αστυνομικού σταθμού ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων κ. Γιάννης Ζερβός είπε: «Η υπάρχουσα δομή της Αστυνομίας, σε μεγάλο τμήμα της, λειτουργεί από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει, οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί και δεν απαιτούνται πλέον οι αστυνομικές υπηρεσίες που υπήρχαν σε πολλά χωριά. Χρειάζεται άλλο πνεύμα προσέγγισης στον πολίτη και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει οι αστυνομικοί να σταματήσουν να προσέχουν τα κτήρια και να είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά πρόσωπα και με περιπολίες να βρίσκονται κοντά και δίπλα στον πολίτη, όταν τους έχει ανάγκη».

14-20140227

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com