Δευτέρα , 27 Μάϊος 2024

Η θλιμμένη ματιά σ’ ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι…

eparxiakofos_gr_0006

Για να εκλείψει σε αυτή τη χώρα η διαχρονική συνήθεια των πεταμένων κατοικίδιων ζώων σε κάδους απορριμμάτων ή ελεύθερα ν’ αφήνονται από μερίδα συμπολιτών μας στους δρόμους, χρειάζεται ένας νέος θεσμός με την ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους Δήμους. Εκεί θα φιλοξενούνται για μικρό χρονικό διάστημα τ’ αδέσποτα και όχι μόνο, τα οποία θα στειρώνονται δωρεάν. Μόνο με συλλογική υπεύθυνη προσπάθεια από το κράτος και την αυτοδιοίκηση μπορούν να μειωθούν σημαντικά και στο μέλλον να εκλείψουν οι εικόνες ντροπής που βλέπουμε σήμερα.  Σε πρόσφατο μάλιστα άρθρο μας, επισημάναμε την υποχρέωση της πολιτείας να καθιερώσει να κάνουν στειρώσεις και οι κτηνίατροι των δημόσιων κτηνιατρείων.

https://eparxiakofos.gr/adespota-skilakia-anazitoun-ikogenies/

Σε μια χώρα τουριστική όπως είναι η δική μας, εικόνες με αδέσποτα ζώα να περιφέρονται σε δρόμους και πλατείες αποτελούν εκτός από μεγάλη ντροπή και μεγάλο κρίμα. Η θλιμμένη, λοιπόν, ματιά, όπως έχουμε τον τίτλο στο άρθρο μας, σ’ ένα μικρό αδέσποτο σκυλάκι, ένα από τα πολλά που δυστυχώς κάποιοι αφήνουν να ζήσουν ελεύθερα μόνα τους είναι και ο συγκεκριμένος ασπρούλης που φωτογραφίσαμε στον πρόχειρο… καταυλισμό φιλοξενίας στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Η μάτια του μιλάει…. Ποιος ξέρει άραγε πόσο άπονα του έχουν συμπεριφερθεί από τότε που γεννήθηκε μέχρι την ώρα που το άφησαν εκεί.  Οι εικόνες αυτές ν’ αποτελέσουν την αρχή του τέλους για την εγκατάλειψη κατοικίδιων ζώων.      

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

eparxiakofos_gr_0012

Συναισθηματικά…δεμένα μεταξύ τους σε αυτή την ατυχία της ζωής, θα ήταν καλύτερα να γινόταν πρώτα ομαδική μεταφορά φιλοξενίας τους σε ένα κυνοκομείο και από εκεί να άρχιζαν οι υιοθεσίες με τον ενδεδειγμένο τρόπο. 

eparxiakofos_gr_0052

 Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε περισσότερα από τη σελίδα του Δήμου Χανίων: 

https://www.facebook.com/adoptastray.chania/info/?tab=page_info  

 

KAKANOS_AYTOKOLLHTA

 

Π Ρ Ο Τ Α Σ Η    Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Σ 

Το Επαρχιακό φως σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή προτείνει στα Φιλοζωικά Σωματεία των Χανίων συνεργασία στον διαφημιστικό τομέα ούτως ώστε από κάθε διαφήμιση να έχουν για έξοδα κάλυψη εξόδων τους ένα σεβαστό ποσοστό. Να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις μας είναι φθηνές και είναι χρυσή ευκαιρία να διαφημιστούν ακόμα και επαγγελματίες που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να διαφημιστούν σε άλλα Μ.Μ.Ε.  

 eparxiakofos_gr_0028

 

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com