Παρασκευή , 24 Μαρ 2023

Η συγγραφέας Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη και τα 70 βιβλία της

 

Από τη συγγραφική δραστηριότητα της συγγραφέως Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη παρουσιάστηκαν και στα Χανιά τα 70 βιβλία της που έχει κυκλοφορήσει μέσα σε μια 20ετία. Η συγγραφέας είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο μητρώο Επιμορφωτών του Προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των Μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Για την παρουσία στην πόλη μας  και τα έργα της, μας μίλησε  η συγγραφέας:  «Ως προσκεκλημένη στα Χανιά του βιβλιοπωλείου “Επιλογές” παρουσιάσαμε χθες το νεότερο βιβλίο μου που είναι μέχρι τώρα στα είκοσι χρόνια που ασχολούμαι το 70ο και έχει τίτλο Η Σύγκρια. Είναι ένα θέμα πρωτότυπο γιατί η Σύγκρια ήταν μια γυναίκα που επιλεγόταν βάσει του εθνικού δικαίου ως δεύτερη σύζυγος στα χωριά της Μέσα Μάνης όταν η νόμιμη σύζυγός δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει ή γεννούσε μόνο θηλυκά παιδιά. Έτσι, λοιπόν, η Σύγκρια ήταν αυτή η γυναίκα που συνήθως επιλεγόταν όχι από τον άνδρα αλλά από τον περίγυρό του, δηλαδή τους συγγενείς. Επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ερωτικό τρίγωνο, αλλά ως εθνική ανάγκη για να γεννηθούν πολλά αρσενικά παιδιά που θα μπορούσαν να κρατήσουν τουφέκια και να προασπίσουν τα συμφέροντα  της γενιάς και τη γη τους».

Η ίδια συνεχίζοντας αναφέρθηκε σ’ ένα άλλο βιβλίο της με τίτλο “Ο μεγάλος νικητής” επισημαίνοντας: « Είναι ένα βιβλίο που ανήκει στη σειρά που προάγουν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Η σειρά έχει αγκαλιαστεί πολύ από την εκπαιδευτική Κοινότητα, τα δουλεύουν πάρα πολύ νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία επειδή πρέπει να μάθουν τα παιδιά ν’ αναγνωρίζουν, να κατανοούν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους ούτως ώστε να γίνουν καλύτερες οι διαπροσωπικές τους σχέσεις». 

Γιάννης Η. Κάκανος 

image0103

  Η κα Γιολάντα Τσορώνη – Γεωργιάδη

image0102image0106image0105 

Από την παρουσίαση των βιβλίων της συγγραφέως στο βιβλιοπωλείο “Επιλογές” 

KAKANOS_AYTOKOLLHTA4

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com