Πέμπτη , 28 Σεπτέμβριος 2023

Η συνέντευξη μας στο μεγαλύτερο σε αναγνωσιμότητα site του Νομού Δράμας το Dramania.gr

map_drama

Αναρτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2011

Η συνέντευξη αυτή πρέπει να προβληματίσει το ελληνικό κοινοβούλιο και να σηματοδοτήσει την αρχή για μια νέα πορεία στη χώρα…Το Dramania.gr από καιρό υποστηρίζει τις πολιτικές μας θέσεις κάνοντας αναρτήσεις πολλών άρθρων μας. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τον διαχειριστή-διευθυντή του κ. Γιάννη Κασάπη και του ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στην  ηλεκτρονική του εφημερίδα. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες σας.

http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6050%3Asynenteyxh-me-ton-hanioth-politeyth-kai-dhmosiografo-giannh-kakano&Itemid=184

………………………………….

«Δέκα χρόνια στο δημοσιογραφικό μετερίζι»

Με αφορμή την τόλμη που έχει ο Χανιώτης αγωνιστής, δημοσιογράφος και ανεξάρτητος πολιτευτής Γιάννης Κάκανος να καυτηριάζει εύστοχα την πολιτική κατάσταση προτείνοντας λύσεις που συμφέρουν την εθνική οικονομία, θέσαμε υπ’ όψιν του ορισμένα ερωτήματα, τα οποία δημοσιεύουμε για ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Ο κ. Κάκανος είναι απόστρατος αξιωματικός και για την περίοδο που υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ., πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του πολλά, όπως και για τον αγώνα και την αγωνία του να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της γραφειοκρατίας παρά τις ταλαιπωρίες που αντιμετώπιζε άδικα από την φυσική ηγεσία. Παρά ταύτα επέμενε στις απόψεις του, με τις όποιες δυσκολίες. Το 2001, υποχρεώθηκε ν’ αποστρατευθεί πολύ νωρίς για να συνεχίσει τον αγώνα ως μη επαγγελματίας δημοσιογράφος καταφέρνοντας να είναι επιτυχών προβάλλοντας με τον δικό του τρόπο πλήθος πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων αλλά και σχόλια για στραβά και ανάποδα.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα με την ονομασία «Επαρχιακό φως» (www.yanniskakanos.gr) θα δείτε και θα διαβάσετε εκατοντάδες παλιά και νέα ρεπορτάζ που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα των Χανίων «Χανιώτικα νέα» καθώς επίσης και πάρα πολλά άρθρα στην κατηγορία «Πολιτική».

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κ. Κάκανο…
Μιλήστε μας για την ζωή σας στην Ελληνική Αστυνομία μέχρι την ημέρα που αποφασίσατε να αποστρατευτείτε.

Κατατάχθηκα στη Χωροφυλακή σε ηλικία 19 ετών για να εκπληρώσω με σύμβαση πενταετίας τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις. Για μένα ήταν μια καλή ευκαιρία αφού από μικρό παιδί έχασα τον πατέρα μου και οι οικονομικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για την οικογένεια μας. Στην πενταετία αυτή υπηρέτησα σε διάφορα μέρη και γνώρισα αρκετό κόσμο. Μου άρεσε και έδωσα εξετάσεις στη Σχολή υπαξιωματικών για να προαχθώ ενωμοτάρχης. Αν και ήμουν απόφοιτος και πτυχιούχος Μέσης Σχολής Εργοδηγών Ηλεκτρονικών στις Τεχνικές υπηρεσίες υπηρέτησα πολύ αργότερα, το 1987 για μια ολόκληρη δεκαετία εκ των οποίων τα τέσσερα χρόνια ως προϊστάμενος. Στα χρόνια αυτά εκπόνησα μια σειρά από μελέτες που αφορούσαν τα κρατικά οχήματα. Κι ενώ στο Νομό εφαρμόστηκαν με απόλυτη επιτυχία τα πράγματα δυσκόλεψαν για τα καλά όταν αυτές οι μελέτες υπεβλήθηκαν στο Υπουργείο. Το σύστημα «τάιζε» για τα καλά τους πάντες. Όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ήταν και παραμένουν και σήμερα ακόμα να είναι χωρίς λογική και όλα τα κρατικά οχήματα να κυκλοφορούν παράνομα. Στην επιμονή μου να εδραιωθεί η νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αντιμετώπισα πολυάριθμες τιμωρίες, μεταθέσεις, ψυχολογικό πόλεμο από τους ανωτέρους και τα «τσιράκια» τους όπως π.χ. είναι ορισμένοι συνδικαλιστές που τους ενδιέφερε μόνο το προσωπικό συμφέρον. Για τον λόγο αυτό, αν και συνδικαλιστής ο ίδιος εκείνη την περίοδο με όλα αυτά που άδικα συνεχιζόταν σε βάρος μου αποφάσισα να αποστρατευθώ πολύ νωρίς για να συνεχίσω από άλλο μετερίζι τον αγώνα μου τον οποίο βλέπετε καθημερινά και μέσα στις σελίδες των «Χανιώτικων νέων» αλλά προπάντων στην ιστοσελίδα μου.
Με την πολιτική, πώς σας ήρθε να μπλέξετε και να στηρίξετε μάλιστα ως υποψήφιος βουλευτής το παλιό σας κόμμα ενώ είχατε αποχωρήσει;

Με την πολιτική πρέπει να ασχολούμαστε όλοι και να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο. Οι καλές σκέψεις, όπως και η τίμια εργασία είναι ευλογία. Από το ΠΑΣΟΚ αποχώρησα γύρω στο 1995 και επέστρεψα ως φίλος όταν εκλέχτηκε πρόεδρος του Κινήματος ο Γιώργος Παπανδρέου. Και ως φίλος, τονίζω, όχι ως μέλος, υπέβαλλα το 2009 αίτηση για να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χανίων. Ένιωθα την ανάγκη να προσφέρω στην πατρίδα τις υπηρεσίες μου με τις ειδικές γνώσεις σ’ ένα θέμα που επιμελώς είχα ασχοληθεί και ήταν ανάγκη να υλοποιηθεί. Δυστυχώς, όμως, οι μηχανισμοί καιροφυλαχτούσαν για να μην θιγεί η πολιτική υστεροφημία παλιών πολιτικών εκ των οποίων, μάλιστα, ορισμένοι είχαν καταθέσει ερωτήσεις υπεράσπισης μου στην Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής. Αν βέβαια είχα εκλεγεί βουλευτής θα διέφερα από τους άλλους 299. Δεν θα ήθελα όλο τον μισθό, ούτε φρουρά και ούτε προσωπικό πολιτικό γραφείο. Ως βουλευτής βέβαια θα ήμουν ο πρώτος που θα είχε αποβληθεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αφού από την αρχή διαφωνούσα με την πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση. Θα κρατούσα, όμως, την ιδιότητα μου για να συνέχιζα τον αγώνα και όχι για να κοροϊδεύω την κοινωνία όπως πιστεύω πως κάνουν ορισμένοι άλλοι… Οι αναγνώστες της εφημερίδας σας μπορούν να διαβάσουν και να μελετήσουν πάρα πολλά δικά μου πολιτικά άρθρα όπως και συνεντεύξεις στην ιστοσελίδα μου.
Ποιος κατά την γνώμη σας ήταν καλύτερος πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Γεώργιος Παπανδρέου;

Καλύτερα ταίριαζε το ερώτημα ποιος από τους δύο ήταν χειρότερος. Και οι δύο πάντως ήταν απαράδεκτοι με τις πολιτικές που άσκησαν φέρνοντας τη χώρα στην παρακμή και την εξαθλίωση. Παρά ταύτα, παραμένουν να θέλουν να συνεχίσουν γαντζωμένοι στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι εκλεγμένη και κυβερνά τη χώρα. Το θεωρείτε σωστό;

Ήταν ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα ειρηνικά με συνένωση πολιτικών δυνάμεων και όχι με επανάσταση για εγκαθίδρυση κάποιας νέας χούντας. Να προσέξουν, όμως, πολύ γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι που να δίνει χαρά και ανακούφιση στη φτωχολογιά.

 

Στις επόμενες εκλογές θα είσαστε ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ή με άλλο κόμμα και ποιο;

Αν παραμείνει στο ΠΑΣΟΚ πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου ή κάποιος εκ των μέχρι πρότινος αντιπροέδρων του και όχι μόνο δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος όπως επίσης δεν επιθυμώ να είμαι και στην περίπτωση που στο τοπικό ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι σημερινοί βουλευτές του.

 

Τι προτείνετε για να ανασυγκροτηθεί το ΠΑΣΟΚ;

Να προβεί σε ριζική ανανέωση με νέο πρόεδρο που δεν θα έχει θητεύσει στη Βουλή και ν’ αποχωρήσουν οι παλιοί όπως και οι νέοι που ψήφισαν το μνημόνιο. Έτσι μόνο θα δεχόμουν να συμμετέχω ξανά ως υποψήφιος σε αυτό το κόμμα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν έχω καταλήξει κάπου.

 

Αν δεν συμβούν αυτές οι ριζικές αλλαγές και διεκδικήσουν αρκετοί παλιοί την ψήφο τί ποσοστά θα πάρει το ΠΑΣΟΚ;

Κάτω από 14% σίγουρα καθόσον η πολιτική εξάρτηση θ’ αποδειχτεί αθεράπευτο για την ώρα νόσημα.

 

Η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά;

Οι αυτοδυναμίες με αυτόν τον εκλογικό νόμο είναι επιτευκτές μόνο σε όνειρο. Η χώρα χρειάζεται ένα απλό μικτό καινοτόμο εκλογικό σύστημα για να μπορέσει το πρώτο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με κάποιο άλλο και φυσικά με τη συμμετοχή γνήσιων ανεξάρτητων βουλευτών που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση ή να την στηρίξουν και θα έχουν εκλεγεί από το λαό. Τελειώνοντας, επισημαίνω ότι πρέπει κι εύχομαι ολόψυχα ν’ αποβληθεί από τις ψυχές μας ο κομματισμός και να πλουτίσουμε τις καρδιές μας με το μύρο της αγάπης ώστε να υποδεχτούμε αισιόδοξα το 2012. Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά.

 

Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά  κ. Κάκανε και σας ευχαριστούμε!

………………………………………………………………………….

Και μία ακόμα πρόσφατη συνέντευξή μας στα “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” Νέας Σμύρνης Αθηνών: https://eparxiakofos.gr/?p=3527

 

5 σχόλια

 1. Ειρήνη Οικονόμου

  Αυτό σημαίνει φίλε μου πως είναι η δουλειά σου…
  φίνα και εξαιρετική όπως και η καρδιά σου!
  Καλά Χριστούγεννα με υγεία κι ότι καλύτερο.

 2. Σοφία Γεωργιάδου

  κ. Κάκανε συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις σας.
  Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ριζική ανανέωση. Μόνο έτσι θα έχει συνέχεια…

 3. Εύα Σχοιναράκη

  Κύριε Κάκανε,
  Χαίρομαι πολύ για τις απαντήσεις που δώσατε και μας αφορούν όλους, μικρούς και μεγάλους αυτά τα θέματα. Έτσι, δυστυχώς, είναι τα πράγματα, όπως τα λέτε. Ρήμαξαν την Ελλάδα μας και το μέλλον της νέας γενιάς της. Συγχωρέστε με για το φτωχό λεξιλόγιο αλλά είμαι παιδί του εξωτερικού και δεν έκανα ελληνικό σχολείο. Σπούδασα στο Mainz Germanias δημοσιογράφος. Τα τρία τελευταία χρόνια έζησα στην Ελλάδα για μια δουλειά που μου ανέθεσε η νομάρχης Ηρακλείου Κρήτης και είχα την ευκαιρία να δω τα πράγματα από κοντά και μπορώ να σας πω ότι με θλίβει πολύ αυτή η κατάντια της πατρίδας μου. Όμως ξέρω το γιατί, το γιατί που για πολλούς πατριώτες μας είναι άγνωστο ίσως και αδιάφορο. Συγχαρητήρια κ. Γιάννη.

 4. Έλλη Αρβανιτίδου

  Κύριε Κάκανε,

  ΄Οπως πάντα εύστοχος και ειλικρινής. Μακάρι να σας ακούγανε τότε και εσάς και άλλους σαν και εσάς και να μην φτάνανε την Πατρίδα στο μαύρο της το χάλι.. Καλές γιορτές!

 5. Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

  Για πολλοστή φορά ο Γιάννης Κάκανος λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Ο Γιάννης Κάκανος δεν υιοθετεί τον ξύλινο λόγο των παραδοσιακών έμπειρων πολιτικών. Ο λόγος του Γιάννη Κάκανου είναι ο λόγος του ευαισθητοποιημένου πολίτη, του πολίτη που έχει αγωνίες αλλά και οράματα για αυτή την πολύπαθη χώρα. Η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε ένα καλύτερο μέλλον όσο υπάρχουν αυθεντικές και αμόλυντες φωνές σαν και αυτή του Γιάννη Κάκανου.

  Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com