Τετάρτη , 29 Μάϊος 2024

Η ρουσφετοκρατία προκαλεί πολλά δεινά

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος – Υπαστυνόμος Β’ ε.α. 

Η δωροδοκία ή ρουσφέτι όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται η αδικία στη χώρα μας, προέρχεται  από την τουρκική λέξη “rusvet” και αποτελεί ό,τι χειρότερο καθώς αποβαίνει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, της προόδου και της αξιοκρατίας. 

Παρά ταύτα οι νεοέλληνες πολιτικοί συχνά καταφεύγουν σε ρουσφέτια, αντιμετωπίζοντας τους ψηφοφόρους ως πελάτες τους, βάζοντας έτσι πάνω από όλα το προσωπικό τους όφελος.

Τα συνεχιζόμενα, όμως ρουσφέτια πολιτικών, ευνοούν… λίγους πολίτες, οι οποίοι αφού διοριστούν σε διάφορους δημόσιους τομείς, αρκετοί εξ αυτών «επενδύουν»  στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας και τον αναχρονισμό νομοθεσιών, προς όφελος των ιδίων και όχι του δημοσίου συμφέροντος. 

Ρουσφετοκρατία, λοιπόν, μπορούμε να ονομάσουμε την αθεράπευτη νόσο των νεοελλήνων κυρίως πολιτικών. Επιορκία, την ανέντιμη και παράνομη προσφερόμενη υπηρεσία προς το δημόσιο και διαφθορά την συμμετοχή στην εκ την έσω και όχι μόνο, καταλήστευση της χώρας. 

Με αφορμή το πρόσφατο σιδηροδρομικό δυστύχημα εξαιτίας κυρίως της εγκληματικής διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα, επιβάλλεται η καθιέρωση καινοτομιών. Συμβαίνει όμως το παράδοξο να διώκονται άδικα και εκ δόλου από την πολιτεία έντιμοι και φιλότιμοι υπάλληλοι που προσπαθούν με προτάσεις τους και εκπόνηση μελετών να εκλείψει κάθε τι που ζημιώνει το δημόσιο συμφέρον…

Η Ελλάδα πρέπει να ανακάμψει και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με ουσιαστικές αλλαγές και όχι με την διατήρηση της ισόβιας πολιτικής εκπροσώπησης, της πολιτικής οικογενειοκρατίας και κάθε αναχρονιστικής νομοθεσίας.

Ανανέωση, λοιπόν, σε όλα τα κόμματα, μείωση της ανώτερης κοινοβουλευτικής δύναμης και  ψήφιση ενός εθνικού σταθερού μικτού εκλογικού συστήματος ως αρχή για την μεγάλη αλλαγή…          

Το άρθρο μας μεταβιβάστηκε σε όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις πολιτικών αρχηγών, πρωθυπουργού, Άρειο Πάγο κ.ά.

[email protected], [email protected], [email protected], Γραφείο Τύπου Ντόρας Μπακογιάννη [email protected], Πολιτικό Γραφείο Βασίλη Διγαλάκη [email protected], ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΓΡΑΦ. ΤΥΠΟΥ [email protected], Κρήτη Μέρα25 [email protected], [email protected], [email protected], ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ [email protected], Ένωση Χανίων [email protected], ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΗΣ [email protected], Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Κρήτης [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Περισσότερα θα διαβάσετε στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις από πρόσφατες και παλαιότερες αναρτήσεις μας

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com