Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Οι παροιμίες έχουν λαϊκή σοφία αλλά τις αγνοούν οι πολιτικοί μας!


Από τους έλληνες πολιτικούς μετά την κατοχή περίοδο
, αποδεικνύεται πώς δεν μπορούσαν να διανοηθούν την εξέλιξη της ηλεκτρονικής εποχής, αιτία που τους έδινε φτερά να πετάνε στα ουράνια κάνοντας ότι ήθελαν χρησιμοποιώντας την τακτική του κομματισμού με την ρουσφετολογία και της πλύσης εγκεφάλου για να εξασφαλίζουν κομματική… πελατεία. Μα και για τους μεταγενέστερους, που έχουν υπέρ- ενηλικιωθεί κοινοβουλευτικά πήραν την σκυτάλη από τους προκατόχους τους και συνέχισαν με υπερβάλλοντα ζήλο την ίδια πολιτική για να φτάσουν την χώρα στο σημερινό της κατάντημα. Αφορμή για το παρόν θέμα, αποτέλεσε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε και στα «Χανιώτικα νέα», έχοντας τίτλο: “Φραστική επίθεση δέχτηκε ο κ. Σημίτης”.  Σας το παραθέτουμε για να το μελετήσετε. Έχει μεγάλη σημασία η έννοια της μελέτης από αυτή του διαβάσματος καθόσον αν δεν αντιληφθούμε την αρνητική πραγματικότητα εκείνης της περιόδου στο μέγεθός της, σε λίγα χρόνια θα του στήσουν ανδριάντα!  
 Αν σεβόμασταν το παρελθόν δεν θα είχαμε τόσα προβλήματα σήμερα. Μια από τις πολυάριθμες λαϊκές παροιμίες λέει: “Όποιος τα ύστερα μετρά προτού κοντά σιμώσει αυτός δεν ημπορεί ποτέ να υστερομετανιώσει”. Έτσι είναι, και αυτό πιστοποιεί η σημερινή πολιτική ακαταστασία στο κράτος με τα κόμματα και τις μεθόδους άσκησης που χρησιμοποιούσαν στη εξουσία αλλά και των αντιπολιτευτικών τακτικών που άσκησαν και εξακολουθούν να ασκούν σε βάρος της χώρας. Μήπως άραγε θεωρούν ακόμα την Ελλάδα – σε παράφραση βέβαια – ως μια πολύ παραγωγική αγελάδα;  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com