Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Η λαϊκή αγορά Κολυμπαρίου (Και βίντεο)

Το Κολυμπάρι ήταν ένα νέο χωριό του 20ου αιώνα για το νομό Χανίων, αλλά, εδώ και πολλά χρόνια έχει εξελιχθεί σε μια μικρή μεν, αλλά πανέμορφη κωμόπολη που ανήκει στο Δήμο Πλατανιά, ενώ από το 1999 έως το 2010 αποτελούσε έδρα Καποδιστριακού Δήμου.

Η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια και εξυπηρετεί μαζί με αυτό, όλα τα γύρω χωριά της περιοχής. Την διαπίστωση αυτή κάναμε από την χθεσινή επίσκεψη μας η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, ικανοποιώντας τόσο τους παραγωγούς και τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές, δηλώσεις, των οποίων καταγράψαμε. 

DSC04344wtmk

«Επί των ημερών της θητείας του ως Καποδιστριακός δήμαρχος ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» υπογραμμίζει ο Γεώργιος Περβολιανάκης, «αποφασίστηκε να προσκαλέσει από τα Χανιά για να γίνεται και στο Κολυμπάρι μια φορά την εβδομάδα λαϊκή αγορά προς διευκόλυνση των δημοτών του καθόσον οι περισσότεροι νέοι κάτοικοι της περιοχής δεν ασχολιόταν όπως οι προγενέστερες γενιές με φύτεμα κηπευτικών. Η λαϊκή καλά πήγαινε τα πρώτα χρόνια κι εδώ αλλά στη συνέχεια όλο και πιο δύσκολα έβγαινε το μεροκάματο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης».

DSC04343wtmk

Η Αρτεμισία Σαμψάκη από το Βουλγάρω είναι παραγωγός κηπευτικών αλλά πολύ δυσαρεστημένη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αιτία που την έκανε να μας πει ότι «άμα κόβουνε συντάξεις, κόβουνε μισθούς και πεινάει ο κόσμος υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για όλους μας».

DSC04329wtmk

Τακτικός πελάτης στη λαϊκή του Κολυμπαρίου ο Γεώργιος Παναγιωτάκης από τα Παλαιά Ρούματα, μας είπε: « Το χωριό μας είναι ορεινό και τέτοια εποχή δεν ευδοκιμούν τα κηπευτικά. Έρχομαι εδώ και μαζί με άλλα ψώνια αγοράζω αγγουράκια, καροτάκια, αθοτυράκια, φρέσκο ψάρι και είδη ένδυσης, αλλά και υπόδησης σε καλές τιμές».

DSC04345wtmk

Γρηγόρης Βιτεντζάκης με τη σύζυγό του Σοφία, λένε: «Από τον Ψαθογιάννο είμαστε, αλλά στο χωριό αυτοί που φυτεύανε έφυγαν από τη ζωή και η λαϊκή είναι μια χαρά για όλους μας». 

DSC04335wtmk

DSC04339wtmk

DSC04338wtmk

DSC04331wtmk

Άλλοι πελάτες της λαϊκής που ρωτήθηκαν εξέφρασαν την γνώμη ότι οι τιμές ποικίλουν και θέλει ψάξιμο πριν αγοράσει κανείς και άλλοι ότι η λαϊκή αγορά αποτελεί ανάσα και συμφέρει να κάνουν τα ψώνια τους. 

DSC04330wtmk

DSC04332wtmk

Η-ταυτότητα-για-την-εφημερίδα-και-σε-αυτοκόλητα - Αντιγραφή

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com