Πέμπτη , 28 Μαρ 2024

Η λαγάνα και η παράδοση για την Καθαρά Δευτέρα…

Μια ιδιαίτερη νόστιμη γεύση που χαρακτηρίζει το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας με το μικρό σε πάχος και  πλατύτερο σε μέγεθος πασπαλισμένο με σουσάμι πάνω και κάτω μέρος του, είναι η πατροπαράδοτη λαγάνα η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας για τη Μεγάλη Σαρακοστή.  

Η συνταγή, βέβαια της λαγάνας στο διάβα των αιώνων έχει κάνει τις παραλλαγές της καθόσον η παράδοση την θέλει να παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, να είναι άζυμος άρτος, ονομασία η οποία προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον” που ήταν μια πλακωτή ζύμη παρασκευασμένη από αλεύρι και νερό.

Το “Επαρχιακό φως”, σας εύχεται χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή, υγεία και με ειρήνη να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.   

ΠΑΝΩ: Από τον ξυλόφουρνο του Στέφανου Μαλαδάκη το πρωί της Καθαράς Δευτέρας με τους πελάτες στη σειρά και την πλούσια περιποίηση με διάφορα νηστήσιμα εδέσματα. 

Ο φούρνος στην Αλεξάνδρου Παναγούλη στον Κουμπέ της οικογένειας Μαστραντωνάκη

 

Επάρκεια σε θαλασσινά σε όλα τα καταστήματα πώλησης προϊόντων αλιείας και με τις ψαρότρατες την ημέρα αυτή να… ξεκουράζονται μετά από πολυήμερη αλίευση για να είναι πλούσια σε είδη η αγορά. 
Χαρταετοί πώλησης σε πολλά σημεία της πόλης για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας 
Στην πλατεία του Ναυταθλητικού Αθλητικού Ομίλου Σούδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος πετά τους χαρταετούς που έφτιαξαν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία του Νομού.

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com