Ανακοίνωση

Η φύση… εκδικείται για τις αυθαιρεσίες

 

Οι πλημμύρες δεν θα εκλείψουν αν συνεχιστεί η τακτική της αυθαιρεσίας που αφορά το μπάζωμα ή το στένεμα ποταμών, ρεμάτων και λιμνών για να μετατραπούν σε οικόπεδα και δρόμους. Πολύ σημαντική είναι ακόμα η ανάγκη να αποτελειώσουν δημόσια έργα για διοχέτευση όμβριων υδάτων τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί…   

Για του λόγου το αληθές μεταβήκαμε στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου και Κάτω Δαράτσου του Δήμου Χανίων επιβεβαιώνοντας αρχικά με τις φωτογραφίες που τραβήξαμε το μπάζωμα μιας ρεματιάς. Αν, βέβαια, η περιουσία είναι ιδιωτική, οι εργασίες που γίνονται  χρειάζονται επίβλεψη επειδή υπάρχει ρέμα για να αποτραπούν τυχόν παραλείψεις ενεργειών ή αυθαιρεσίες που θ’ αποτελέσουν αιτίες για καταστροφές από έντονες βροχοπτώσεις.

Στη συνέχεια φωτογραφίσαμε στον Κάτω Δαράτσο παράπλευρα και βόρεια της νέας εθνικής οδού το εγκαταλελειμμένο τούνελ διαφυγής όμβριων υδάτων το οποίο έχει αριθμηθεί από την αρμόδια τεχνική επιτροπή που έκανε την μελέτη με τον αριθμό 72 και όταν βρέχει είναι αδύνατον να περάσει όχημα. Τα ορμητικά νερά εισέρχονται στον ελαιώνα της περιοχής μετατρέποντας τον σε λίμνη και στη συνέχεια στην κεντρική οδό μεταξύ των οδικών κόμβων Αγίων Αποστόλων Μακρύ Τοίχου και Νέας Κυδωνίας… 

Γιάννης Η. Κάκανος  

 20171111_083100wtmk 20171111_083231wtmk 20171111_083253wtmk

7wtmk

Όψεις με τις εργασίες μπαζώματος στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου κοντά στην εθνική οδό 

 

6-α Τούνελwtmk

6 Τούνελwtmk

20171111_083735wtmk

Όψεις με το εγκαταλελειμμένο τούνελ διαφυγής όμβριων υδάτων στον Κάτω Δαράτσο κοντά στην εθνική οδό 

 

8wtmk 8-αwtmk

Μεταξύ των δύο οδικών κόμβων Μακρύ Τοίχου και Νέας Κυδωνίας σημειώθηκαν πρόσφατα μεγάλες ζημιές από την πλημμύρα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν προχθές που είχε βρέξει για λίγη ώρα.

 Untitled-1

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com