Κυριακή , 19 Μάϊος 2024

Η επιείκεια της νομοθεσίας στα κακουργήματα πολλαπλασιάζει τους δράστες…

Γράφει ο Γιάννης Η. Κάκανος Υπαστυνόμος Β’ ε.α.

Στα όρια της αντοχής της έχει φτάσει η ελληνική κοινωνία, βλέποντας συνεχώς κόμματα και κυβερνήσεις να αλληλοκατηγορούνται σε κάθε επίπεδο της πολιτικής, προσπαθώντας ν’ αποδείξουν ότι έχουν δίκιο. 

Ο λαός υποφέρει με τις ακολουθούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων και την αναποτελεσματική αντιπολίτευση των κομμάτων.

Τίποτα δεν λειτουργεί τέλεια στο κράτος, το οποίο αντί να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, διαχρονικά το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί έναντι του δημοσίου καλού.  

Ελάχιστα ήταν τα φωτεινά διαλείμματα κυρίως στα χρόνια της μεταπολίτευσης και με βραχύ χρονικό διάστημα.

Η παραβατικότητα σε συνδυασμό με την κατάργηση της εσχάτης των ποινών καθώς επίσης  και με τις επιεικείς στα μεταγενέστερα χρόνια νομοθεσίες, είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας και την εξάπλωση της διαφθοράς στις κοινωνίες. Η τιμωρία των ισοβίων τροποποιήθηκε με αποτέλεσμα οι δράστες των ειδεχθών εγκλημάτων να αποκτούν την ελευθερία τους στο μέλλον και ακόμα να τους χορηγείται ολιγοήμερη άδεια εξόδου κατά την έκτιση της ποινής τους. Πριν έρθουν τα χειρότερα, ευελπιστούμε και ευχόμαστε στον πολιτικό κόσμο να κάνει την αυτοκριτική του για να μπορέσει να αντιληφθεί ότι πλειοψηφικά αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.  

Τα καταστήματα κράτησης αυξήθηκαν εξαιτίας της επίσης αυξανόμενης παραβατικότητας τα οποία ωστόσο λειτουργούν σε βάρος του φορολογούμενου πληθυσμού.

Ως ένα επί πλέον μέτρο σωφρονισμού κάθε εγκληματία, θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν ασχολούνταν με χειρωνακτικές κυρίως εργασίες, φρουρούμενοι επί πλέον και από τον στρατό. 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com