Παρασκευή , 19 Ιούλιος 2024

Η Ενορία Σπλάντζιας θρηνεί και αποχαιρετά τον π. Εμμανουήλ Μπλαζάκη (Και βίντεο)

Από το πρωί της Παρασκευής άρχισαν να προσέρχονται ενορίτες και όχι μόνο για τον τελευταίο χαιρετισμό στον αγαπητό τους εφημέριο π. Εμμανουήλ Μπλαζάκη του οποίου η σορός βρισκόταν εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας που διακόνησε πολλά χρόνια με τα περισσότερα ως  ιερατικός προϊστάμενος. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι παρουσία της προσφιλούς του οικογένειας και λίγων συγγενών, ενώ ο κόσμος εισερχόταν για προσκύνημα τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας ανάσχεσης της πανδημίας.

Για την καρποφόρα πολυδιάστατη διακονία του εκδημούντος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συνδέσμου εφημερίων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και εφημέριος της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Σαπουνάκης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: “Ο μεταστάς αδερφός μας κατακαίεται από την σπίθα και την φλόγα της ιερωσύνης ήδη από τη νεότητα του και “τη φλογί δε μη λωβηθείς”, κατάφερε συνεργεία Θεού και ανθρώπων να την αυξήσει και να την πολλαπλασιάσει συγκαταλεχθείς αρχικά εις τα τάξεις του κατώτερου κλήρου της εκκλησίας μας, εις τον του κανδηλανάφτου, νεωκόρου, αναγνώστου και ιεροψάλτου βαθμόν. Η φλόγα όμως δια τα ενδότερα του καταπετάσματος όλο και περισσότερο ηύξανε και εκραταιούτο αναθερμαίνοντας έτι περισσότερον τη νεανική του ψυχή και το νεανικό του πόθο… 

Οι δυσκολίες όμως πολλές, καθότι ήταν μικρός σε ‘μορφωτική ηλικία’ μη διαθέτοντας τα απαραίτητα τυπικά και μορφωτικά εφόδια που απαιτεί το αξίωμα και η ευθύνη του υπουργήματος της ιερωσύνης. Παραταύτα ως άλλος Ζακχαίος του Ευαγγελίου ξεπερνά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Παίρνει τον ανηφορικό δρόμο της εκκλησιαστικής και κοσμικής μορφώσεως, ενηλικιωμένος πνευματικά… Τεσσαράκοντα και πέντε έτη διακονεί την τοπική μας εκκλησία με το μυστήριο της ιερωσύνης δια του επιγείου θυσιαστηρίου του Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας. Παντού προσφορά, μία σταυροαναστάσιμη πορεία, κτιριακή, εξωραιστική, φιλανθρωπική, διοικητική, κατηχητική, κηρυχτική, αγιαστική, λειτουργική, ποιμαντική, πολιτισμική κλπ. Αναδεικνύεται ο νέος της χάριτος ιεροκήρυκας, αλλά και ο νέος μύστης των μυστηρίων των πνευματικών… Τούτη την εικόνα και την λευιτική του μορφή πράγματι θα αναζητούμε από σήμερα και από ανάμεσά μας…”.    

Γιάννης και Ηλίας Κάκανος  

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com