Δευτέρα , 15 Ιούλιος 2024

Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά

Όσο διαιωνίζεται από την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η αντίληψη εξουσίας για τα Σώματα Ασφαλείας και ιδιαιτέρως την Ελληνική Αστυνομία περί πιστής εκτέλεσης πολιτικών εντολών, οι αστυνομικοί θα είναι “στόχος” όπως και “δέκτης” αρνητικών κατά πλειοψηφία μηνυμάτων.

Μέχρι σήμερα ακόμα και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επιλέγεται, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλους τους Αρχηγούς των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Εδώ, όμως, επιβάλλεται ένας διαχωρισμός ώστε να εξαιρούνται τα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων οι Αρχηγοί θα πρέπει πλέον να εκλέγονται εκ των έσω με δημοκρατικές διαδικασίες  κάθε τρία τουλάχιστον χρόνια με την ανάδειξη ικανών αξιωματικών στη θέση αυτή, έχοντας το δικαίωμα εφόσον το όριο ηλικίας το επιτρέπει, να είναι και για δεύτερη ή και τρίτη φορά υποψήφιοι.

Τα Σώματα Ασφαλείας μόνο έτσι θα κατορθώσουν να εκτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντα τους και όχι κατόπιν πολιτικής βούλησης των αρμόδιων υπουργείων.  

Γιάννης Η. Κάκανος

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com