Σάββατο , 13 Ιούλιος 2024

H EΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

 


Με ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης συνεχίζουν με υπομονή και επιμονή να κάνουν πράξη καλές σκέψεις τόσο στη σύγχρονη  πληροφόρηση όσο και στην έντυπη, με τη «Δύναμη» ένα θαυμάσιο περιοδικό που κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο.  Για την αναβαθμισμένη ιστοσελίδα τους υπογραμμίζει ο φίλος πρόεδρος Ηλίας Βασιλάκης τα εξής:  “Από σήμερα 25-06-2012, η σελίδα μας www.ipathessaloniki.gr λειτουργεί αναβαθμισμένη. Σας καλούμε να επισκεφτείτε όλες τις κατηγορίες και τις ενότητες. Με χαρά μας θα δημοσιεύσουμε άρθρα σας, ποίηση, ανέκδοτα και ότι άλλο, τα οποία μπορείτε να μας στέλνετε συμπληρώνοντας την φόρμα στην κατηγορία “επικοινωνία”.

Με αφορμή, λοιπόν, τα νεότερα της Ι.Ρ.Α. Θεσσαλονίκης, αντιγράψαμε λίγες σειρές από ένα ωραίο και διδακτικό άρθρο αστυνομικού, το οποίο σας προτρέπουμε να μελετήσετε κάνοντας κλικ για συνέχεια στην διεύθυνση της σελίδας.

 
      “ Λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν ότι η Ελληνική Χωροφυλακή έλαβε μέρος στην Μικρασιατική Εκστρατεία γράφοντας χρυσές σελίδες δόξας στην ιστορία του χιλιόχρονου σώματος μαζί με τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό. Αυτός είναι και ο λόγος που με παρακίνησε να ψάξω το ιστορικό αρχείο της Αστυνομίας και να βρω άγνωστα επεισόδια όπου έλαβαν χώρα στην Μικρά Ασία στα οποία οι Ήρωες Συνάδελφοι μας θυσίασαν την ζωή τους εκτελώντας το χρέος και το καθήκον τους στο ακέραιο. Γι αυτό και αφιερώνω το παρόν άρθρο ως ελάχιστο φόρο τιμής και εκδήλωσης του οφειλόμενου σε αυτούς σεβασμό με την προτροπή εμείς οι νεώτεροι να βαδίσουμε στην ίδια οδό του καθήκοντος και να συνεχίσουμε την λαμπρά ιστορία του Σώματος.

        Βρισκόμαστε λοιπόν στο έτος 1919 και ο Ελληνικός Στρατός βρίσκεται στην Μ. Ασία. Τούρκοι λησταντάρτες άρχισαν να παρεμβάλλουν προσκόμματα στο έργο της Ελληνικής Διοίκησης. Συγκροτούνται μεταβατικά αποσπάσματα από άνδρες της χωροφυλακής και του πεζικού στα οποία έχει ανατεθεί το δύσκολο και επικίνδυνο έργο της εξοντώσεως των ληστανταρτών αυτών….”.

Η συνέχεια εδώ:  

http://www.ipathessaloniki.gr/index.php/56-2012-06-24-16-33-54/252-2012-06-24-16-37-34

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com