Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024

Γιορτή για την “Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού”

 

Για τα δικαιώματα που έχουν όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως χρώματος και θρησκείας έχει καθιερωθεί ως “Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού” η 11η Δεκεμβρίου. Κι ενώ γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, συμβαίνει, δυστυχώς, να παραβιάζονται πολλές φορές τα δικαιώματά τους.

Με αφορμή αυτή την ημέρα το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών σε συνεργασία με το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων πραγματοποίησαν χθες στις 11 το πρωί μια όμορφη εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» ο Έφορος των Αεροπροσκόπων της περιφέρειας δυτικής Κρήτης Κωνσταντίνος Ρωσίδης υπογράμμισε ότι «το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χανίων ως νεοσύστατο, να πω, έχοντας επαναλειτουργήσει πριν από δύο μήνες μετά από επτά χρόνια τυπικής παρουσίας, γιορτάζει σήμερα μαζί με το Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Λενταριανών που στεγάζεται στο ίδιο μ’ εμάς κτήριο του Δήμου Χανίων, την “Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού”. Αξίζει να τονίσω ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια “άνθιση” του προσκοπισμού και αυτό είναι πολύ καλό σημάδι γιατί τα παιδιά μαθαίνουν πολλά πράγματα και πάνω απ’ όλα να πειθαρχούν. Κοντά μας είναι σήμερα και οι μαθητές της έκτης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου στα Λενταριανά. Όλα τα παιδιά θα μάθουν ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή γιατί είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Χρέος μας είναι να τα ευαισθητοποιήσουμε για τα δικαιώματά τους και να μάθουν ότι η ζωή είναι δική τους. Στη συνέχεια θα παίξουνε διάφορα παιγνίδια, θα τραγουδήσουνε και θα δούνε κι ένα μικρό βίντεο για τα δικαιώματα που έχουν στη ζωή».   

Γιάννης Η. Κάκανος www.yanniskakanos.gr

???????????????????????????????

???????????????????????????????

  

 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com