Ανακοίνωση

Γιορτή για την οδική ασφάλεια στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά

 

Μια διαφορετική γιορτή που αφορά την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στις 10.30’ το πρωί με τη συνδρομή Φορέων των Χανίων και τη συμμετοχή μικρών ποδηλατιστών που οδήγησαν τα ποδήλατά τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκου με διαδρομές και σήματα του Κ.Ο.Κ. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαζί με τους γονείς και συγγενείς των παιδιών και αρκετός κόσμος.

Μιλώντας στο «Επαρχιακό φως» ο γραμματέας του Συλλόγου ΠΡΟ.ΤΑ. Νομού Χανίων κ. Ευτύχης Μαυρογένης υπογράμμισε τα εξής: «Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη γιορτή οδικής ασφάλειας και η διοργάνωση έγινε από τον Σύλλογο μας τον “ΠΡΟ.ΤΑ.” , τον Αθλητικό Όμιλο “ΚΥΔΩΝ” και τον Αθλητικό Όμιλο “ΤΑΛΩ”. Έχοντας την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων με την ενασχόλησή μας με την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό στο θέμα της εκπαίδευσης των νέων. Η Οδική Ασφάλεια είναι θέμα παιδείας και εμείς εδώ κάνουμε σήμερα ένα μικρό δειλό βήμα καλώντας τους γονείς να φέρουν τα μικρά παιδιά τους και μέσα από διαδραστικά  παιγνίδια να μπορέσουν να μεταγγίσουν τα στοιχεία της οδικής ασφάλειας. Έχουμε φτιάξει σηματοδοτημένες διαδρομές τις οποίες τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν έτσι θα μάθουν να ξεχωρίζουν τα σήματα και να κυκλοφορούν ασφαλώς».

Ο ίδιος τόνισε ότι «το πρώτο μέσον με το οποίο το παιδί γνωρίζει την έννοια  της κίνησης είναι το ποδήλατο μετά από τα πόδια του. Άρα παίρνοντας το ποδήλατο και βγαίνοντας σε ένα δρόμο αφού δεν έχουμε άλλα μέσα, δεν έχουμε ποδηλατοδρόμια, δεν έχουμε ποδηλατόδρομους, δεν έχουμε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής οργανωμένα που να είναι συνέχεια λειτουργικά πρέπει κάποιοι φορείς να αναλάβουν να το κάνουν. Εμείς είμαστε μέσα σε αυτή την προσπάθεια και θεωρούμε ότι από δω και πέρα πρέπει να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες και θα το κάνουμε απευθυνόμενοι πάντα στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών».  

Στο ίδιο μήκος κύματος υπήρξαν και οι δηλώσεις εκπροσώπων από τους άλλους φορείς οι οποίοι επεσήμαναν τα εξής: «Πάντα συμμετέχουμε σε πολιτιστικές και ποδηλατικές εκδηλώσεις  όταν μας καλούν και βοηθάμε στο να διαδοθεί το πνεύμα της ποδηλασίας σε όλους και ειδικά στα μικρά παιδιά όπως σήμερα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ποδηλατικού Συλλόγου “ΤΑΛΩΣ” κ. Γιάννης Κοπανάκης. 

Ο προπονητής του “ΤΑΛΩΣ” κ. Κώστας Ορφανουδάκης επεσήμανε: « Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά  γιατί όταν μεγαλώσουν είναι πια αργά. Με αυτή την προσπάθεια που κάνουμε θα μάθουν από τώρα να οδηγούν με υπευθυνότητα για να μένουν στην ζωή».

«Η εκδήλωση γίνεται για τα παιδιά, ο στόχος είναι να προβληματιστούν όλοι και να πάρουν ένα μάθημα γύρω από την κυκλοφοριακή αγωγή και την ασφάλεια ούτως ώστε να έχουμε λιγότερα ατυχήματα στο μέλλον», υπογράμμισε ο κ. Αντώνιος Φραγκιουδάκης προπονητής του Αθλητικού Ομίλου “ΚΥΔΩΝΑ” στο τμήμα ποδηλασίας.

Ο Έφορος ποδηλασίας του  “ΚΥΔΩΝΑ” κ. Μανώλης Χατζάκης είπε: «Εκτός τον αθλητισμό της πόλης μας και τα νιάτα που αθλούνται στο ποδήλατο, στηρίζουμε και προσπάθειες όπως η σημερινή από τον “ΠΡΟ.ΤΑ.” και είμαστε πάντα δίπλα τους και στο μέλλον για ότι άλλο ανάλογο θέλουν να κάνουν» κατέληξε, ενώ ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Καρτσάκης ανέφερε ότι «πέρα από τις άλλες δράσεις που έχει αυτή η πρώτη γιορτή Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνει και εικαστικά δρώμενα για παιδιά ή γονείς ή όποιους άλλους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Τα εικαστικά δρώμενα είναι διάφορες δραστηριότητες, όπως κολάζ, ακροστιχίδες, ζωγραφική σημάτων με σκοπό να μάθουν τα παιδιά τα σήματα της Οδικής Ασφάλειας». 

 ???????????????????????????????

Η μικρή ποδηλάτρια Σοφία Λιοδάκη μας είπε: «Είμαι 14 χρονών αγαπώ το ποδήλατο και χαίρομαι που έγινε αυτή η εκδήλωση, θα μάθουν όλα τα παιδιά για τα σήματα και τη σημασία που έχουν και ελπίζω να το χαρούνε».

???????????????????????????????

 ???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

12-20141201

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση 

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com