Τετάρτη , 6 Δεκ 2023

ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Εκδήλωση αγάπης Χανιωτών στο κέντρο «Πορτοκάλι»

Διαφημιστική ενημέρωση υποστήριξης του ΕΚΑΒ

https://eparxiakofos.gr/diafimistiki-enimerosi-apo-eparchiako-fos/

 

SONY DSC 

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που συνέβη στα Χωραφάκια Ακρωτηρίου Χανίων την 29 Αυγούστου 2013 στάθηκε αφορμή ν’ ανακαλυφθεί η… γύμνια του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Με πρωτεργάτη τον πατέρα του σοβαρά τραυματισμένου ανήλικου κοριτσιού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ μια ωραία εκδήλωση αγάπης από ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες των Χανίων την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκατοντάδες άνθρωποι. Η εκδήλωση είχε σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τον εξοπλισμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πρώην και σημερινοί δήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων, αλλά και γιατροί. Ενδεικτικά παραθέτουμε σύντομες δηλώσεις δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, πολιτών, του προέδρου του Σωματείου Διασωστών του ΕΚΑΒ και του Στέφανου Μαλαδάκη, πρωτεργάτη της εκδήλωσης για το ατύχημα της ανήλικης κόρης του Νικολέτας. Ο κ. Μαλαδάκης κατά τον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή και όλους τους επαγγελματίες που ο καθένας με τον δικό του τρόπο βοήθησε στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο ατύχημα της κόρης του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: « Ήταν 29 του Αυγούστου που συνέβη το ατύχημα με την κόρη μου και αν δεν βρισκόταν ο Σπύρος Κουλιέρης από το Σταυρό που περνούσε από τα Χωραφάκια να μετέφερε το παιδί μου στο Νοσοκομείο τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Τον ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ και τους γιατρούς, τον Θεό και όλους τους Αγίους που σώθηκε το παιδί μου. Το κράτος, δυστυχώς, μας έχει εγκαταλείψει και να τι συμβαίνει με τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ. Αποφάσισα να διοργανώσω αυτή την εκδήλωση και τα κατάφερα έχοντας την υποστήριξη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ και πάρα πολλών επαγγελματιών όπως και του μεγάλου μουσικού καλλιτέχνη Νίκου Ζωιδάκη που συμμετέχει στην εκδήλωσή μας με το συγκρότημα του χωρίς χρήματα. Η γνωστοποίηση της εκδήλωσης έγινε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο φάρος» σε εκπομπή που ήμουν καλεσμένος”.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, τόνισε: «Στις εποχές που ζούμε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα. Η πολιτεία έπρεπε να σέβεται τον εαυτό της. Ευτυχώς, όμως, που υπάρχει αλληλεγγύη ατόμων με αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις δράσεις».

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, υπογράμμισε: “Η αποψινή βραδιά είναι ενδεικτική για δύο πράγματα. Κατ’ αρχήν υπάρχουν ευαίσθητοι Χανιώτες και είναι πολλοί, είναι κοινωνία αλληλεγγύης. Η εκδήλωση όμως φανερώνει ότι φτάσαμε και σ’ ένα άσχημο σημείο με τα οικονομικά του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα αυτού του τόσο ευαίσθητου τομέα πρωτοβάθμιας προνοσοκομειακής περίθαλψης. Όταν κάνουμε αυτή την εκδήλωση για να εξοικονομήσει το ΕΚΑΒ υλικά για τις πρώτες ανάγκες είναι πολύ ανησυχητικό. Εύχομαι στον χώρο της υγείας να βρεθεί φόρμουλα. Εμείς είμαστε εδώ να στηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την ωραία προσπάθεια».

Ο δήμαρχος Κισάμου Γεώργιος Μυλωνάκης, επισήμανε: “Κατ’ αρχήν να συγχαρώ όλους όσοι οργάνωσαν την αποψινή βραδιά γιατί είναι ένα ιδιαίτερο σημαντικό θέμα να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ Χανίων κι εμείς θα είμαστε πάντα κοντά τους. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων και να είναι πάντα καλά».

Ο διασώστης και πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων Εμμανουήλ Θεοδωράκης τόνισε ότι «η εκδήλωση αυτή θα βοηθήσει την ενίσχυση του Σωματείου των εργαζομένων σε αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ του τομέα Χανίων. Τα περιστατικά, δυστυχώς αυξάνονται και οι παροχές που εμείς έχουμε λιγοστεύουν σιγά, σιγά…”.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χανίων Άρης Παπαδογιάννης σημείωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση, αλλά κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να γινόταν. Αυτή τη στιγμή καλούνται οι πολίτες να εκπληρώσουν υποχρεώσεις της Πολιτείας. Το ΕΚΑΒ είναι κυριολεκτικά ένα από τα πρώτα ζητήματα γιατί σώζει ζωές και πρέπει να λειτουργεί σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης τόνισε: «Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι η Πολιτεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την προστασία των πολιτών. Είναι πολύ σωστή η κίνηση αυτή για να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, ένας τομέας, πολύ σημαντικός για την υγεία μας…”.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Κονταξάκης τόνισε: «Ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι αυτές που θα ενισχυθούν με την πάροδο του χρόνου και το βασικότερο είναι η στήριξη που χρειάζονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Συγχαίρω τους διοργανωτές, συγχαίρω αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία αλλά πάνω απ’ όλα τον κόσμο που στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

SONY DSC

Η δημοτική σύμβουλος και γιατρός Θεοχαρούλα Μυλωνάκη είπε: «Είμαι γιατρός στο νοσοκομείο Χανίων και γνωρίζω από κοντά τη μεγάλη προσφορά αυτής της Υπηρεσίας, που όμως δεν στηρίζεται από την Πολιτεία όπως έπρεπε να στηριχτεί. Η προνοσοκομειακή αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών δεν έπρεπε να είχε τόσα κενά. Μια εκδήλωση για να εξοπλίσουμε το ΕΚΑΒ ακούγεται παράξενα γιατί σε αυτή την Υπηρεσία ελπίζουμε όλοι και δεν ξέρουμε ποια στιγμή θα το χρειαστούμε κι εμείς”.

Οι πολίτες Απόστολος Γιαννουδάκης και Ρούσσος Παπουτσάκης δήλωσαν: «Πρέπει να προσφέρουμε και να αγαπάμε τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ γιατί μας σώζουν τις ζωές μας, αλλά δεν έπρεπε να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα”, επεσήμαναν, για να συμπληρώσει ο Απόστολος ότι «το κράτος και όλοι γενικά από δήμαρχοι του Νομού Χανίων είναι υπεύθυνοι που δεν έχουμε ακόμα έναν σωστό ΒΟΑΚ».

 

Στους παρακάτω συνδέσμους θα δείτε πλάνα από την βιντεοσκόπηση στο κέντρο καθώς και το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Χανιώτικα νέα.

http://www.youtube.com/watch?v=T1naeKwtWF0&feature=c4-overview&list=UUSp0VsjxmjiDMx5LAGGa6fQ

 https://eparxiakofos.gr/polites-tha-kalipsoun-tis-ellipsi-tou-ekav-sta-chania-ekdilosi-agapis/

 SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Απαντήστε

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία είναι σημειωμέα *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πηγαίνετε Στην Κορυφή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com